Zoekresultaat 1 - 10 van 101 resultaten

 • Nadeelcompensatie

  Het kan zijn dat u nadeel heeft van een gemeentelijk besluit of activiteit. Bijvoorbeeld als uw woning minder waard wordt door een verleende omgevingsvergunning. Of als er langdurig wegwerkzaamheden zijn, waardoor uw klanten wegblijven bij uw winkel. Soms vergoedt de gemeente een deel van de schade die u oploopt. Dat heet nadeelcompensatie.

 • Nederlander worden

  U kunt op 2 manieren Nederlander worden. Als u geboren en opgegroeid bent in Nederland, kunt u optie aanvragen. Als u lang genoeg in Nederland woont en aan andere eisen voldoet, kunt u naturalisatie aanvragen.

 • RegioRijder

  Soms zorgt de gemeente voor vervoer als u niet zelfstandig kunt reizen. In Haarlemmermeer verzorgt RegioRijder het Wmo- en leerlingenvervoer.

 • Rijbewijs aanvragen of verlengen

  Wilt u uw rijbewijs verlengen omdat deze binnenkort verloopt? Of bent u pas geslaagd voor uw rijexamen? Dan kunt u een rijbewijs aanvragen. Maak een afspraak bij de gemeente.

 • Subsidie aanvragen

  Wilt u als vereniging of stichting een activiteit organiseren? Een activiteit die bijvoorbeeld te maken heeft met sport, cultuur of maatschappelijk welzijn? En heeft u daar niet genoeg geld voor? Dan komt u misschien in aanmerking voor subsidie. U kunt eenmalige of jaarlijkse subsidie aanvragen.

 • Overlijden

  Als iemand in Haarlemmermeer overlijdt, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente. Vaak doet de uitvaartondernemer dit. Zij doen de aangifte digitaal. Als nabestaande kunt u ook aangifte van overlijden doen. Dit doet u aan de balie. De gemeente maakt dan een overlijdensakte op. Bel voor een afspraak om aan de balie aangifte te doen.

 • Adresonderzoek

  U kunt op MijnOverheid opzoeken hoeveel bewoners er staan ingeschreven op uw adres. Staat er op uw adres iemand ingeschreven die er niet woont? Of ontvangt u post van vorige bewoners? Dan kunt u de gemeente vragen om een adresonderzoek te starten. De gemeente onderzoekt dan waar deze persoon echt woont.

 • Paspoort

  U vraagt een paspoort zelf aan bij de gemeente. U kunt het paspoort ophalen bij de gemeente of laten thuisbezorgen.

 • Subsidie verantwoorden

  Heeft u een activiteit georganiseerd waarvoor u subsidie ontving en moet u die verantwoorden? Lees hier wat u daarvoor moet doen.

 • Parkeerkaart

  Met een parkeerkaart parkeert u zo vaak als u wilt voor een vast tarief. Dat kan handig zijn als u vaak betaald parkeert. De parkeerkaart koopt u vooraf en is uw betalingsbewijs.