Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

 • Tweede Paspoort

  Reist u veel, ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of kunt u tijdelijk niet over uw paspoort beschikken in verband met een visumaanvraag? Dan kunt u een tweede paspoort aanvragen.

 • Schuldhulpverlening

  De schuldhulpverlener van de gemeente zet samen met u al uw schulden op een rijtje. Er wordt gekeken naar de beste oplossing om zo snel mogelijk van uw schulden af te komen.

 • Collectieve zorgverzekering

  Mogelijk kunt u een korting krijgen op uw zorgverzekering. In samenwerking met de Friesland Zorgverzekeraar bieden wij twee collectieve verzekeringen aan. In beide gevallen heeft u een betere dekking met extra vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie en tandarts. Uw korting ligt tussen de € 15,00 en € 30,00 per maand. U betaalt daardoor minder voor betere zorg.

 • Hulp bij geldzorgen en schulden

  Heeft u moeite om rond te komen van uw inkomen? Stapelen de rekening zich op? En lukt het steeds vaker niet om op tijd te betalen? Dat is een vervelend gevoel. U bent niet de enige die dit overkomt. Het is belangrijk om hulp te vragen.

 • Trouwen en geregistreerd partnerschap

  Om te kunnen trouwen moet u een aantal zaken regelen. Voor zowel trouwen als geregistreerd partnerschap gelden dezelfde regels. Waar in dit artikel gesproken wordt over trouwen kunt u ook geregistreerd partnerschap lezen.

 • Gezondheidsverklaring

  Als u 75 jaar of ouder bent, een beperking heeft of een rijbewijs voor vrachtwagen of bus wilt aanvragen dan moet u een Gezondheidsverklaring invullen

 • Bijzondere Bijstand

  Bijzondere bijstand is geld van de gemeente voor bijzondere kosten. U krijgt alleen bijzondere bijstand als de kosten echt nodig zijn. Iedereen met een (laag) inkomen en weinig geld kan dit aanvragen.

 • Rijbewijs verlengen of categorie uitbreiden

  Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Verleng makkelijk en snel uw rijbewijs online via de RDW. Lukt het niet online? Dan kunt u ook een afspraak maken bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

 • Eerste rijbewijs aanvragen

  U vraagt een rijbewijs persoonlijk aan bij de gemeente. U maakt hiervoor een afspraak. Na een week kunt u uw rijbewijs zonder afspraak ophalen. Houdt er wel rekening mee dat er een week tussen moeten zitten. Voor uw bezoek aan het gemeentehuis kunt u hier kijken naar de verschillende parkeermogelijkheden in Dokkum.

 • Identiteitskaart aanvragen of vernieuwen

  U vraagt een identiteitskaart persoonlijk aan bij de gemeente. U maakt hiervoor een afspraak. Na een week kunt u uw identiteitskaart zonder afspraak ophalen. Houdt er wel rekening mee dat er een week tussen moeten zitten.