Zoekresultaat 1 - 10 van 121 resultaten

 • Carbidschieten

  Wilt u tijdens de jaarwisseling carbidschieten? Dan moet u dat bij ons melden. U gebruikt daarvoor het formulier melden carbidschieten.

 • Set containers aanvragen

  Bent u verhuisd of gaat u binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Bij een nieuwe woning zijn nog geen containers aanwezig. Deze vraagt u vanaf 2 weken voor de verhuisdatum bij ons aan.

 • Kapot of missend straatmeubilair

  Ziet u ergens beschadigd of ontbrekend straatmeubilair? Zoals een verkeersbord, straatnaambord, bankje of speeltoestel? Geef het aan ons door. Wij lossen het zo snel mogelijk op. Soms moeten wij iets opnieuw bestellen. Dan kan de vervanging langer duren.

 • Gemeentelijke belasting betalen

  Gemeentelijke belastingen kunt u betalen via automatische incasso. Hiermee geeft u toestemming om het bedrag in 8 termijnen af te schrijven nadat u de aanslag heeft ontvangen. Automatische incasso regelt u in het Belastingloket. Ook uw incasso stopzetten of uw rekeningnummer wijzigen kan daar.

 • Omgevingsvergunning aanvragen

  Bent u van plan om te bouwen, verbouwen, slopen, een inrit aan te leggen, bomen te kappen of iets te veranderen in uw woonomgeving? Of plaatst u tijdelijk een bouwwerk, zoals een bouwkeet? Dan heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u aan met DigiD of e-Herkenning in het omgevingsloket van de Rijksoverheid. Daar checkt u ook of u een vergunning nodig heeft.

 • Inkomenstoeslag

  Heeft u al langere tijd een inkomen op bijstandsniveau en verwacht u hierin geen verbetering? Dan kunt u misschien een toeslag op uw inkomen krijgen. Dit heet individuele inkomenstoeslag. U vraagt deze toeslag jaarlijks aan.

 • Klacht over verhuurder melden

  Huurt u een woning of zoekt u een huurwoning? En heeft u een klacht over een verhuurder of een bemiddelaar? U kunt bij ons een melding doen als uw verhuurder zich niet aan de regels houdt. Het maken van een melding is gratis en kan anoniem. Een melding kan bijvoorbeeld gaan over de huurprijs, servicekosten of intimidatie door uw huurbaas.

 • Bijstandsfraude

  Iemand die bijstand krijgt en opzettelijk verkeerde informatie aan de gemeente geeft, pleegt bijstandsfraude. Iedereen kan mogelijke fraude melden bij de gemeente. U kunt dit anoniem doen.

 • Toeristenbelasting

  Eigenaren van een hotel, camping, bed and breakfast, Airbnb of groepsaccommodatie betalen toeristenbelasting. U berekent dit bedrag door aan uw klanten. De toeristenbelasting vermeldt u apart op de factuur. Hoeveel toeristenbelasting u moet afdragen, vindt u op de aanslag die wij u ieder jaar sturen. Kijk in het Belastingloket als u vragen heeft of het niet eens bent met de aanslag. Log in met uw DigiD.

 • Subsidie Dorpenfonds

  Heeft u een plan waarmee u de leefbaarheid in Noordenveld vergroot? Een idee om de betrokkenheid van inwoners binnen uw eigen buurt of het dorp te stimuleren. Of een plan of activiteit om vitaliteit onder inwoners te stimuleren? Dan kunt u subsidie uit het Dorpenfonds aanvragen.