Zoekresultaat 1 - 10 van 121 resultaten

 • Melden ongewenst verhuurgedrag

  Sinds 1 juli 2023 is er de Wet Goed Verhuurderschap. Deze wet is er om ongewenst gedrag van verhuurders en verhuurbemiddelaars te voorkomen. Zoals te hoge borg vragen, oneerlijke servicekosten rekenen, discrimineren en intimideren. Ongewenst gedrag van particuliere verhuurders of verhuurbemiddelaars kunt u hier melden.

 • Tegemoetkoming zorgkosten

  Heeft u een laag inkomen? En is het eigen risico van uw zorgverzekering op? Misschien krijgt u een tegemoetkoming in uw zorgkosten. Aanvragen kan tot 1 juli van het volgende kalenderjaar.

 • Overleg over uw bouwplannen

  Voordat u een vergunning aanvraagt, kunt u uw plan door ons laten toetsen. Zo kijken we of het aan de regels voldoet. Dit heet een vooroverleg.

 • Tijdelijk plaatsen van een container op de openbare weg

  Gaat u verbouwen, de tuin veranderen of begint u aan een grote klus? Soms wilt u dan een (puin)container gebruiken voor het afval. Plaatst u deze container op de openbare weg, de stoep of de openbare parkeerplaats? Dan meldt u dit bij ons.

 • Schoollaan 4 en 6 Blijham

  Wilt u wonen op steenworp afstand van het dorpsplein in Blijham? En wilt u samen met uw toekomstige buren een duurzame twee-onder-een kapwoning (laten) bouwen? Dan is een kavel aan de Schoollaan misschien wat u zoekt! Er zijn twee kavels beschikbaar.

 • Standplaatsvergunning

  U heeft een standplaatsvergunning nodig als u iets wilt verkopen, aanbieden of aanprijzen op een andere plek dan de weekmarkt. U kunt daarbij bijvoorbeeld gebruik maken van een kraam, tafel of een voertuig. Er zijn 2 soorten standplaatsen. Een vaste standplaats of een standplaats voor een korte periode.

 • Adresonderzoek

  Staat er iemand op uw adres ingeschreven die er niet meer woont? Dan kunt u een adresonderzoek aanvragen. Wij zoeken dan uit waar deze persoon is gebleven.

 • Verhuizing doorgeven

  Als u verhuist naar of binnen de gemeente Westerwolde, geeft u uw adres aan ons door. Verhuist u van de gemeente Westerwolde naar een andere gemeente? Geef dan uw verhuizing door in uw nieuwe gemeente.

 • Plaatsen tijdelijke reclame-uitingen

  Wilt u tijdelijk reclame-uitingen plaatsen? Doe dit minimaal 2 weken voor het plaatsen. Als u niet aan de voorwaarden voldoet, nemen wij binnen 8 werkdagen contact met u op.

 • Fonds Leefbaar Westerwolde

  Heeft u een goed idee voor het verbeteren van uw buurt? Als er te weinig geld voor is kunt u in aanmerking komen voor het Fonds Leefbaar Westerwolde. Bijvoorbeeld voor onderhoud van een dorpshuis, aanleg van een park of speelvoorziening in uw buurt.