Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

 • Gebiedsontwikkeling

  In de gemeente Haarlemmermeer worden veel gebieden opgeknapt. Om er ruimte voor woningen, scholen, bedrijven en natuur te maken. Of om verkeersknooppunten te verbeteren. Dat heet 'gebiedsontwikkeling'. Hier vindt u de plekken waar de gemeente met gebiedsontwikkeling bezig is.

 • Zelf een huis bouwen

  Wilt u zelf bepalen hoe u woont? En nauw betrokken zijn bij ontwerp en bouw van uw woning? In Haarlemmermeer zijn kavels te koop om uw eigen huis op te bouwen. Bekijk waar dit kan.

 • Officiële bekendmakingen

  Wilt u weten welke aanvragen er zijn gedaan voor bijvoorbeeld een omgevings- of evenementenvergunning? Dat meldt de gemeente met een bekendmaking. De gemeente doet ook een bekendmaking als zij een besluit over een aanvraag neemt. Ook verkeersbesluiten of het maken of wijzigen van het omgevingsplan meldt de gemeente met een bekendmaking.

 • Opvang Oekraïense vluchtelingen

  Nederland speelt een grote rol in de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Ook gemeente Haarlemmermeer vangt Oekraïners op. U leest hier wat er speelt en hoe u zelf Oekraïners kunt steunen. We blijven de pagina bijwerken met actuele informatie.

 • Adressen en openingstijden

  U kunt langskomen bij verschillende locaties van de gemeente. Bekijk de adressen en openingstijden. Wilt u langskomen? Maak een afspraak. U kunt zonder afspraak uw nieuwe paspoort, identiteitskaart of rijbewijs ophalen.

 • Kopen of huren van de gemeente

  Soms verkoopt of verhuurt de gemeente grond of gebouwen. Wij zijn verplicht om zulke plannen bekend te maken, zodat geïnteresseerde partijen kunnen reageren. Op deze pagina vindt u al onze plannen voor verkoop en verhuur van gebouwen en grond.

 • Schoolvakanties

  De Rijksoverheid stelt de schoolvakanties voor de zomervakantie, kerstvakantie en 1 week meivakantie vast. De overige vakanties en studiedagen stellen scholen zelf vast. Bij uitzondering kunt u verlof aanvragen voor uw kind.

 • Beleid voor woonwagens

  In 2023 heeft de gemeente het woonwagenbeleid opgesteld. Dit gebeurde in samenwerking met woningcorporatie Ymere, 2 vertegenwoordigers van de woonwagenbewoners in Haarlemmermeer en Woonwagenbelangen Nederland. Cultuurbehoud en culturele identiteit zijn belangrijke uitgangspunten voor dit beleid. Centraal in het beleid zijn 2 punten: uitbreiding van het aantal standplaatsen met 21. En het open toewijzen van vrijkomende en nieuwe plekken.

 • U heeft een idee of plan

  U wilt dat er in Haarlemmermeer meer woningen voor senioren komen. Dat er meer aandacht komt voor de natuur. Misschien heeft u een plan om de wijk veiliger te maken, of om inwoners meer te betrekken bij de politiek. Of u heeft een idee om de dienstverlening van de gemeente te verbeteren.

 • Paspoort of identiteitskaart voor Nederlanders in het buitenland

  Heeft u de Nederlandse nationaliteit en woont u in het buitenland? En heeft u een paspoort of identiteitskaart nodig? Vul de vragenlijst reisdocumenten gemeentebalie Schiphol in en voeg documenten toe. Nadat de documenten beoordeeld zijn, kunt u een afspraak maken. We doen ons best om u snel te helpen, maar houd rekening met 8 tot 10 weken wachttijd.