Zoekresultaat 1 - 10 van 27 resultaten

  • Jongerenoverlast melden

    U kunt op verschillende manieren overlast hebben van jongeren. Hierbij kunt u denken aan:

    • lawaai (bijvoorbeeld geschreeuw, brommers of harde muziek)
    • vernielingen, graffiti of afval op straat
    • blowen
    • intimiderend gedrag, groepsvorming of hinderlijk gedrag (bijvoorbeeld voor de ingang van een gebouw blijven staan)
    • wildplassen

  • Paasvuur

    In onze gemeente is het verboden om zonder ontheffing snoeihout en/of andere afvalstoffen te verbranden in de openlucht. Voor het ontsteken van een paasvuur is dan ook een ontheffing van dit stookverbod nodig. Het college kan u op grond van artikel 5.5.1 lid 2 van de Algemene plaatselijke verordening ontheffing verlenen van het verbod. 

    Evenementenvergunning

    Als het paasvuur wordt gehouden voor een breder publiek of als er verdere activiteiten plaatsvinden bij of tijdens het paasvuur, dan is er ook een evenementenvergunning nodig.

  • Oud papier inleveren

    Oud papier en karton (OPK) kunnen prima worden hergebruikt. Het oud papier wordt met containers (met blauwe deksel) ingezameld. De gebiedsindeling voor oud papier is een andere dan voor PMD-, groen- en restafval. Zie daarvoor de afvalvrijapp van Circulus-Berkel die te downloaden is via googleplay of de appstore. Ook kunt u via de website van Circulus-Berkel een afvalkalender uitdraaien. U kunt ook bellen met Circulus-Berkel via 0900-9552 (normaal tarief) om een uitdraai van de afvalkalender op te sturen. 

    Heeft u ruimte tekort in de container?

    - Tegen eenmalige kosten is het mogelijk om een, of meerdere extra blauwe container(s) te bestellen. De eenmalige kosten zijn voor een container € 53,00. Neem hiervoor contact op met Circulus-Berkel: 0900-9552 of via de internet pagina

    - Het is ook mogelijk om uw oud papier zelf weg te brengen en gratis in te leveren bij één van de recyclepleinen van Circulus-Berkel

    - Heeft u papier dat het niet in uw container past, dan is ons advies om het karton zo klein mogelijk te maken waardoor de container minder snel vol zit.

    - Bijplaatsingen worden niet meer meegenomen: alleen een enkel klein doosje dat in een container past nemen we nog mee.

     

  • Parkeren bij autobedrijven

    Als u een autobedrijf heeft, mag u niet zomaar auto’s parkeren op of langs de openbare weg. Hier heeft u een ontheffing voor nodig. Auto’s plaatsen op uw eigen terrein is wel toegestaan.

  • Geregistreerd partnerschap beĆ«indigen

    Voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap gaat u naar een notaris of advocaat. In sommige gevallen moet u met uw advocaat naar de rechter. Het geregistreerd partnerschap is pas beëindigd nadat het is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

    Een geregistreerd partnerschap eindigt ook als:

    • u het geregistreerd partnerschap laat omzetten in een huwelijk
    • 1 van beiden komt te overlijden of langdurig wordt vermist

    Als u uw naamgebruik wilt aanpassen, dan vindt u onder "overig" het formulier wijziging naamgebruik.

  • Graffiti melden en verwijderen

    Soms spuiten vandalen muren onder met graffiti. Of er zijn stickers of posters op gebouwen geplakt zonder toestemming van de eigenaar. De gemeente maakt haar eigen gebouwen schoon. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld speelpleinen, vuilnisbakken en bruggen.

    Is er graffiti gespoten op uw eigendom? Bijvoorbeeld op uw bedrijfspand, woning of schutting? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van de graffiti.

    Is uw gebouw een monument? Bel dan de gemeente voor overleg.

  • Verklaring afleggen over uw persoonsgegevens

    Van een officiële gebeurtenis in het buitenland moet u de officiële documenten aanleveren bij de gemeente. Bijvoorbeeld als u in het buitenland getrouwd bent of daar een kind heeft gekregen.

    Kunt u deze documenten niet aanleveren? Dan is het soms mogelijk om een verklaring onder ede of belofte af te leggen. Hierna zal de gemeente de gegevens alsnog opnemen in de Basisregistratie Personen (BRP). Of u kiest voor de eed of de belofte, is afhankelijk van uw levensovertuiging. De gemeente controleert uw verklaring in andere registers als dit mogelijk is.

    Het is strafbaar om onder ede of belofte onjuiste informatie door te geven.

  • Mediation

    De gemeente Voorst staat voor 'Wij zijn Voorst'. Dat betekent dat de burger in Voorst centraal staat en dat ernaar gestreefd wordt om de afstand tussen de burger en de gemeente te minimaliseren.

    Eind 2009 is de gemeente Voorst gestart met toepassen van mediation. Bij een mediationprocedure gaan (conflicterende) partijen onder begeleiding van een mediator in gesprek met elkaar. Zo biedt mediation ruimte voor de niet-juridische aspecten die er kunnen zijn in onderlinge relaties. Belangen van betrokkenen worden gerespecteerd. Uit de afgelopen periode blijkt dat het toepassen van mediation succesvol is. En dat u het als burger fijn vindt dat deze mogelijkheid er is.

    Door mediation zijn er minder juridische procedures. Er ontstaat coöperatieve consensus. Mediation draagt bij aan onze visie 'Wij zijn Voorst'. Mediation verbetert de communicatie en maakt het proces dat zich binnen de gemeente Voorst afspeelt transparanter voor u als burger. Wij hopen hiermee persoonlijker en menselijker te zijn naar u als burger en/of bedrijf toe, waardoor de afstand tot elkaar wordt verkleind.

  • Hulpdiensten voor dieren

    Dieren kunnen gewond raken, de weg kwijt zijn of doodgaan. Ook worden dieren soms mishandeld of verwaarloosd. Er zijn verschillende hulpdiensten speciaal voor dieren.

    • De Dierenpolitie: voor dieren die mishandeld, verwaarloosd of gedood zijn door mensen.
    • De Dierenambulance: voor gewonde dieren of dieren in nood. De dierenambulance haalt dieren op en verleent zorg. De dierenambulance haalt ook dode dieren op.
    • De Dierenbescherming: vangt zwerfdieren op in asielen.
    • Meldnummer 144 Red een dier: het alarmnummer voor de dierenpolitie en dierenambulance.

  • Recreatiebedrijf beginnen of overnemen

    Als u een recreatiebedrijf gaat runnen, moet u dat doorgeven aan de gemeente. Een recreatiebedrijf is bijvoorbeeld een camping, strandtent of hotel.