Zoekresultaat 1 - 10 van 35 resultaten

 • Verhuizen vanuit het buitenland

  Komt u vanuit het buitenland in Enkhuizen wonen? En verblijft u langer dan 4 maanden in Nederland. Binnen 5 dagen na aankomst in Nederland doet u persoonlijk aangifte bij de gemeente in het stadskantoor.

 • Overlast en bestrijding van ongedierte

  Ongedierte kan voor overlast zorgen en ziekten overdragen. Het knaaggedrag van ratten en muizen aan leidingen en kabels kan gevaarlijke situaties veroorzaken zoals kortsluiting en brand. Het bestrijden van ongedierte in de openbare ruimte is géén officiële taak van de gemeente.

 • Aansprakelijk stellen van de gemeente

  Als u schade hebt opgelopen door voorzieningen in de openbare ruimte waar wij verantwoordelijk voor zijn dan dient u een schadeclaim in.

 • Roerende zaakbelasting (RZB)

  Roerende zaakbelasting (RZB) is een gemeentelijke belasting op roerende woon- en bedrijfsruimte.

 • Veilig wonen

  Op de website politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u informatie hoe u zich kunt wapenen tegen inbrekers.

 • Startersloket

  Denkt u na over het starten van een eigen onderneming? Als gemeente helpen wij u graag op weg.Via het Startersloket kunt u zich optimaal voorbereiden op de start van een eigen bedrijf. Het Startersloket biedt oriënteerde en startende ondernemers een online platform met veel praktische informatie, zoals een uitgebreid stappenplan, handige (reken)tools, kennisartikelen, blogs en ondernemersnieuws. Ook kunt u online…

 • Melden datalek

  U kunt een datalek melden bij de gemeente als u een mail of brief krijgt waarin informatie staat die een andere inwoner betreft. U kun uw melding online doen.

 • Vrijwilligers

  Hier vindt u informatie over vrijwilligerswerk, maatschappelijke stage, vrijwilligerspunt, vrijwilligersspeld, verzekering voor vrijwilligers.

 • Vergunning of melding bedrijfsmatige activiteit (milieu)

  Een vergunning of melding bedrijfsmatige activiteit is nodig als u uw bedrijf uitbreidt of bedrijfsprocessen en activiteiten in uw bedrijf aanpast. Milieuaspecten en brandveiligheid zijn daarbij belangrijk.

 • Ondernemersfonds Enkhuizen

  Stichting Ondernemersfonds Enkhuizen heeft als doel de lokale economie en de leefbaarheid in de gemeente te versterken. Door een heffing op de OZB niet-woningen dragen alle ondernemingen, cultureel maatschappelijke instellingen en verenigingen evenredig bij aan het fonds. Door financiering van gezamenlijke activiteiten en projecten is het Ondernemersfonds Enkhuizen een verbindende factor tussen de ondernemers, organisaties en sectoren. Kijk voor meer…