Zoekresultaat 1 - 10 van 66 resultaten

  • Dagbesteding en buurtpunten

    Dagbesteding is samen met een groep mensen ergens mee bezig zijn. Soms is er ondersteuning nodig in de vorm van dagbesteding. Wilt u meedoen met dagbesteding, dan kunt u contact opnemen met buurtpunten. De buurtpunten zoeken samen met u dan naar de beste plek.

  • Begeleiding

    Hebt u moeite met het houden van overzicht op en structuur in uw dagelijkse leven? Of met het op orde krijgen en houden van uw uitgaven? Vindt u het lastig om in contact te komen met nieuwe mensen of uw sociale contacten te onderhouden? Dan komt u misschien in aanmerking voor een persoonlijk begeleider.

  • Nieuwsbrieven tijdelijke huisvesting

    Ontvang de nieuwsbrief over huisvesting statushouders, vluchtelingen en andere doelgroepen.

  • Kinderopvang starten of wijzigen

    Als u van plan bent om een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, gastouderbureau of gastouderopvang te beginnen, dan hebt u toestemming nodig van de gemeente. Wijzigingen geeft u ook door aan de gemeente.

  • Begraven en asbestemming

    Als een dierbare van u is overleden, dan komt er veel op u af. Op deze pagina vindt u meer informatie over de aangifte van overlijden, gemeentelijke begraafplaatsen en kosten.

  • Bijdrage medisch afval

    Hebt u vanwege een chronische ziekte of handicap veel medisch afval? Dan kunt in aanmerking komen voor een financiële bijdrage voor medisch afval. Materiaal van een stoma- of nierdialyse, hulpmiddelen van sondevoeding en incontinentiemateriaal zijn voorbeelden van medisch afval.

  • Hulp bij geldzorgen

    Op tijd hulp zoeken bij financiële vragen, zorgen of schulden is belangrijk. Dit geeft rust en voorkomt dat de problemen erger worden. De gemeente kan u helpen.

  • Gemeente in gebreke stellen

    Als de gemeente te laat reageert op uw aanvraag of bezwaar, kunt u haar in gebreke stellen. Dit betekent dat u de gemeente vraagt binnen 2 weken alsnog te beslissen. Doet de gemeente dit niet, dan moet zij een bedrag aan u betalen. Dit bedrag noemen we een dwangsom.

  • Mantelzorg

    Een mantelzorger zorgt structureel voor een familielid, buur en/of vriend waar al een emotionele band mee bestaat. Het zijn mensen van alle leeftijden. De gemeente biedt hulp voor mantelzorgers. Dat geldt ook voor jonge mantelzorgers.

  • Beschermd wonen en opstapregeling

    Als zelfstandig wonen voor u niet mogelijk is, komt u mogelijk in aanmerking voor beschermd wonen. Beschermd wonen is een (tijdelijke) vorm van wonen met hulp.