Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Koninklijke Onderscheidingen

  Een Koninklijke onderscheiding is een blijk van waardering van Zijne Majesteit Koning Willem- Alexander. Een onderscheiding wordt toegekend op grond van een orde. De twee meest bekende zijn: de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Orde van Oranje-Nassau.

 • Openingstijden van winkels

  Winkels mogen geopend zijn: van maandag tot en met zaterdag van 6 tot 22 uur. op zondag alleen levensmiddelenzaken en bouwmarkten van 12 tot 16 uur. op 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag van 12 tot 16 uur. Winkels moeten gesloten zijn: op zondag (behalve levensmiddelenzaken en bouwmarkten, zie hierboven) op Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag na 19 uur op Goede Vrijdag, 4 mei (Dodenherdenking) en 24 december (Kerstavond). Aanvraag aangepaste openingstijden Buiten de toegestane openingstijden geopend zijn, kan alleen door het aanvragen van een ontheffing. Daarbij geeft u de reden, de dag en tijdstip aan. U kunt ook mailen naar: info@papendrecht.nl. Op zon- en feestdagen is een ontheffing alleen mogelijk bij een bijzondere en tijdelijke gelegenheid of als u goederen uitstalt (denk aan: feestelijkheden, bijeenkomsten, veilingen en beurzen). Deze voorwaarde geldt niet voor werkdagen tussen 22 en 6 uur. De kosten voor een ontheffing bedragen in het jaar 2024 € 35,84.  Wetgeving Winkeltijdenwet Vrijstellingenbesluit winkeltijdenwet Verordening winkeltijden Papendrecht 

 • Digitaal Opkopers Register ter voorkoming van heling

  Handelt u in tweedehands goederen zoals tweedehands auto’s, (brom)fietsen, elektronica, (edel)metalen, uurwerken, kunstvoorwerpen en sieraden? Dan bent u verplicht u bij de gemeente aan te melden als handelaar en een opkopersregister bij te houden. aanmelden als handelaar De gemeente neemt ter controle per e-mail contact met u op.  Als handelaar bent u ook verplicht alles wat u in- of verkoopt vervolgens te registreren in het Digitaal Opkopers Register. De politie voert samen met de gemeente controles uit op de registraties. U kunt te maken krijgen met een tijdelijke winkelsluiting als u de wet overtreedt. registreren van in- of verkoop Veel producten hebben een serienummer. Dit serienummer maakt een product uniek en vindbaar. Op stopheling.nl of met de stopheling-app controleert u of een product met serienummer bij de politie als gestolen op de lijst staat.

 • Oplaadpunten elektrische auto’s

  Gaat u elektrisch rijden? Dan kunt u bij diverse aanbieders een aanvraag indienen voor een oplaadpunt.

 • Binnenhavengeld

  De gemeente Papendrecht werkt samen met Port of Rotterdam voor het innen van binnenhavengeld. U betaalt binnenhavengeld als u met uw binnenvaartschip gebruik maakt van de faciliteiten en diensten van het binnenhavengebied. aanvragen service  U vindt de tarieven op de website van Port of Rotterdam.  Het nautisch beheer ligt bij de havenmeester van Port of Rotterdam.

 • Visvergunning aanvragen

  Voor het vissen in de gemeentelijke wateren van Papendrecht heeft u een visvergunning nodig van de gemeente.

 • Plaagdieren verwijderen

  Eikenprocessierupsen, ratten, muizen, wespen, kakkerlakken of andere plaagdieren kunnen voor veel overlast zorgen. Voor het verwijderen van sommige plaagdieren kunt u bij de gemeente, HVC of het Waterschap terecht. Voor andere plaagdieren moet u zelf maatregelen nemen.

 • Bijdrage bedrijveninvesteringzone (BIZ)

  Het centrum van Papendrecht is een bedrijveninvesteringszone (BIZ). Ondernemers en pandeigenaren investeren gezamenlijk in het centrumgebied. U krijgt een aanslag voor deze heffing als u een bedrijfspand in het gebied gebruikt en/of bezit. Dit heet een BIZ-bijdrage. De opbrengst van deze heffing keert de gemeente als subsidie uit aan de Stichting BIZ Centrum Papendrecht. De Stichting gebruikt het geld voor een bijdrage aan het twee uur gratis parkeren in de parkeergarages, activiteiten, seizoensdecoratie en de inzet van een centrummanager. De BIZ periode loopt tot en met 2027. Tarieven Was u op 1 januari eigenaar en/of gebruiker van een bedrijfspand in de bedrijveninvesteringszone? Dan betaalt u de BIZ-bijdrage voor het hele jaar. De BIZ-bijdrage bestaat uit een bedrag voor de eigenaar van het pand en een bedrag voor de gebruiker van het pand (huurder). Bent u zowel eigenaar als gebruiker, dan betaalt u beide bedragen. Staat het pand leeg, dan betaalt de eigenaar ook het gebruikersdeel. Eigenaar: 0,35% van de WOZ-waarde in 2023 Gebruiker: € 750,- U betaalt de helft van het tarief als in het bedrijfspand geen klanten komen om spullen te kopen of diensten af te nemen. Dit zijn: kantoren, opslag- en distributieruimtes en sommige praktijkruimtes. Betalen en bezwaar maken Op de aanslag staat hoe u moet betalen. Dit kan ook in termijnen. U kunt geen kwijtschelding aanvragen voor de BIZ-bijdrage. U krijgt geen geld terug als u in de loop van het jaar het pand verkoopt of de huur opzegt. Neem contact op als de geregistreerde gegevens niet kloppen of als u bezwaar wil maken. Dat kan ook via belastingbalie.drechtsteden.nl Wetgeving Verordening BIZ Centrum Papendrecht