Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • Openingstijden van winkels

    Winkels mogen geopend zijn: van maandag tot en met zaterdag van 6 tot 22 uur. op zondag alleen levensmiddelenzaken en bouwmarkten van 12 tot 16 uur. op 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag van 12 tot 16 uur. Winkels moeten gesloten zijn: op zondag (behalve levensmiddelenzaken en bouwmarkten, zie hierboven) op Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag na 19 uur op Goede Vrijdag, 4 mei (Dodenherdenking) en 24 december (Kerstavond). Aanvraag aangepaste openingstijden Buiten de toegestane openingstijden geopend zijn, kan alleen door het aanvragen van een ontheffing. Daarbij geeft u de reden, de dag en tijdstip aan. U kunt ook mailen naar: info@papendrecht.nl. Op zon- en feestdagen is een ontheffing alleen mogelijk bij een bijzondere en tijdelijke gelegenheid of als u goederen uitstalt (denk aan: feestelijkheden, bijeenkomsten, veilingen en beurzen). Deze voorwaarde geldt niet voor werkdagen tussen 22 en 6 uur. De kosten voor een ontheffing bedragen in het jaar 2024 € 35,84.  Wetgeving Winkeltijdenwet Vrijstellingenbesluit winkeltijdenwet Verordening winkeltijden Papendrecht 

  • Digitaal Opkopers Register ter voorkoming van heling

    Handelt u in tweedehands goederen zoals tweedehands auto’s, (brom)fietsen, elektronica, (edel)metalen, uurwerken, kunstvoorwerpen en sieraden? Dan bent u verplicht u bij de gemeente aan te melden als handelaar en een opkopersregister bij te houden. aanmelden als handelaar De gemeente neemt ter controle per e-mail contact met u op.  Als handelaar bent u ook verplicht alles wat u in- of verkoopt vervolgens te registreren in het Digitaal Opkopers Register. De politie voert samen met de gemeente controles uit op de registraties. U kunt te maken krijgen met een tijdelijke winkelsluiting als u de wet overtreedt. registreren van in- of verkoop Veel producten hebben een serienummer. Dit serienummer maakt een product uniek en vindbaar. Op stopheling.nl of met de stopheling-app controleert u of een product met serienummer bij de politie als gestolen op de lijst staat.

  • Binnenhavengeld

    De gemeente Papendrecht werkt samen met Port of Rotterdam voor het innen van binnenhavengeld. U betaalt binnenhavengeld als u met uw binnenvaartschip gebruik maakt van de faciliteiten en diensten van het binnenhavengebied. aanvragen service  U vindt de tarieven op de website van Port of Rotterdam.  Het nautisch beheer ligt bij de havenmeester van Port of Rotterdam.