Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

 • Collecteren of werven

  Collecteren:Meld je collecte of vraag een vergunning hiervoor aan via het online formulier.Werven:Het werven van leden of donateurs doe je via het online formulier voor donateurs-of klantenwerving. Wil je collecteren of werven in een bepaalde week? Stuur dan een e-mail naar apv@eindhoven.nl. Na ontvangst van je e-mail nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

 • Klein kansspel melden en verantwoorden

  Wanneer je als vereniging een klein kansspel wilt organiseren, meld je dat bij ons. Er is sprake van een kansspel als een deelnemer geen (overwegende) invloed kan uitoefenen op de uitslag. Het lot bepaalt dus wie een prijs wint. Voorbeelden van kleine kansspelen zijn kienen, bingo, het vogelpiekspel en het rad van avontuur.Je meldt het kansspel 14 dagen van tevoren. Binnen 14 dagen na afloop stuur je ter verantwoording de eindafrekening op.

 • Ontheffing schenken zwak- alcoholhoudende dranken

  Wanneer je tijdens een evenement op openbaar terrein, bijvoorbeeld een weg, zwak- alcoholhoudende drank wilt schenken, heb je een ontheffing nodig. Vraag de ontheffing tenminste 4 weken voor het evenement bij ons aan.

 • Tijdelijk gebruik openbare ruimte

  Wil je tijdelijk een object in de openbare ruimte plaatsen, zoals bijvoorbeeld een container (langer dan 5 dagen), bouwkeet, (rol)steiger, hoogwerker of mobiele kraan? Dan heb je een vergunning 'tijdelijk gebruik openbare ruimte' nodig. Kleinere projecten kunnen in aanmerking komen voor een zogenaamde 'flitsvergunning'. Dit is een vergunning die, als je de aanvraag vóór donderdagmiddag 12.00 uur hebt ingediend, dezelfde week nog wordt behandeld en eventueel verleend.

 • Vrijstelling overschrijding geluidsnorm aanvragen

  Organiseer je als organisatie of bedrijf een festiviteit op je eigen terrein en verwacht je dat het geluid te hard is volgens de voorschriften? Vraag dan minimaal 2 weken van tevoren vrijstelling aan door een kennisgeving incidentele festiviteit te doen.

 • Evenementenvergunning aanvragen

  Ben je door Eindhoven247 naar ons gestuurd? Dan kun je een evenementenvergunning aanvragen.

 • Loterij organiseren

  Wil je als vereniging een loterij organiseren waaraan publiek deelneemt? Vraag dan een loterijvergunning aan. Je krijgt alleen een vergunning als de opbrengsten van de loterij voor minimaal 40% worden besteed aan een goed doel. Voorbeelden hiervan zijn:Het kopen van nieuwe muziekinstrumenten door een muziekvereniging;De renovatie van het dak van een kerkgebouw.

 • Melding of vergunning milieubelastende activiteiten

  Voor informatie over het doen van een melding of het aanvragen van een vergunning voor milieubelastende activiteiten kun je terecht op de website van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant. Je melding of vergunning wordt afgehandeld door de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (odzob).

 • Gebruik elektriciteit tijdens evenement of markt

  Om tijdens evenementen, markten of andere activiteiten stroom te hebben, staan in de stad evenementen- en marktkasten. Ook wel elektrakasten, stroomkasten of stroom putten genoemd. Om zo’n stroomaansluiting te gebruiken, kun je de app van Easy Power Supply via de Apple Store of Google Playstore downloaden en je vervolgens registreren. Hoe dit precies werkt vind je op de website van Easy Power Supply.

 • Toegelaten Taxi Organisaties (TTO)

  Alleen taxi’s van Toegelaten Taxi Organisaties (TTO’s) mogen op taxistandplaatsen staan. De taxi’s van een TTO hebben goed opgeleide chauffeurs, weigeren nooit ritten en nemen altijd de kortste route. Bezoekers van onze stad mogen altijd kiezen welke taxi ze nemen en stappen altijd in een betrouwbare taxi.