Zoekresultaat 1 - 10 van 45 resultaten

 • Overleg over uw bouwplannen

  Voordat u een vergunning aanvraagt, kunt u uw plan door ons laten toetsen. Zo kijken we of het aan de regels voldoet. Dit heet een vooroverleg.

 • Voorverkoop zwemabonnement

  Zwembad Moekesgat en zwembad de Barkhoorn gaan op zaterdag 4 mei open en sluiten op zaterdag 7 september. Vanaf 4 mei tot en met zondag 12 mei kun je aan de kassa van het zwembad een abonnement kopen voor een lager tarief. De abonnementen zijn niet geldig in het zwembad de Barlage te Vlagtwedde.

 • Standplaatsvergunning

  U heeft een standplaatsvergunning nodig als u iets wilt verkopen, aanbieden of aanprijzen op een andere plek dan de weekmarkt. U kunt daarbij bijvoorbeeld gebruik maken van een kraam, tafel of een voertuig. Er zijn 2 soorten standplaatsen. Een vaste standplaats of een standplaats voor een korte periode.

 • Subsidie voor woningisolatie

  Heeft uw huis energielabel D, E, F of G? En is uw inkomen onder 120% van het social minimum? Misschien komt u in aanmerking voor subsidie voor woningisolatie. U kunt deze zelf aanvragen, of het GOUD bespaarteam om hulp vragen.

 • Subsidie voor jongerenorganisaties

  De gemeente Westerwolde vindt het belangrijk dat jongeren zich kunnen ontwikkelen en nuttig maken voor de mensen om hen heen. Organiseert uw vereniging of stichting leerzame of (re)creatieve activiteiten voor jongeren tot 18 jaar? Dan kunt u misschien subsidie krijgen. Aanvragen kan één keer per jaar. Voor het jaar 2025 kan dit van 1 april tot 1 juli 2024.

 • Declareren Westerwoldse bonnen of complimenten

  Soms geeft de gemeente Westerwoldse een cadeaubon of compliment uit. Mensen kunnen de bon uitgeven bij ondernemers in de gemeente Westerwolde. Als ondernemer declareert u de bon zo spoedig mogelijk bij de gemeente. U krijgt het geld dan terug.

 • Bibob-onderzoek

  Vraagt u een subsidie of vergunning aan? Of doet u mee aan een aanbesteding? Wij kunnen dan een Bibob-onderzoek doen. Zo willen we voorkomen dat een vergunning, subsidie of aanbesteding misbruikt wordt voor criminele activiteiten.

 • Zonnepanelen

  Wilt u zonnepanelen plaatsen? Soms heeft u een omgevingsvergunning nodig. Dit kunt u controleren in het Omgevingsloket.

 • Toeristenbelasting

  U betaalt toeristenbelasting altijd op de plek waar u overnacht. Bijvoorbeeld een camping of hotel. De toeristenbelasting is € 1,25 per persoon per nacht.

 • Openbare laadpaal aanvragen

  Woont u in Westerwolde en heeft u een elektrische auto, maar nog geen laadpaal in de directe omgeving? Vraag dan een laadpaal aan.