Zoekresultaat 1 - 10 van 26 resultaten

 • Afspraak maken

  Bij de gemeente kunt u veel zaken online regelen. Maar soms moet u langskomen. Bijvoorbeeld voor een paspoort. Of u zoekt hulp en u wilt persoonlijk met iemand praten. Maak dan een afspraak.

 • Zakenpaspoort aanvragen

  Een zakenpaspoort is een gewoon paspoort, maar heeft extra bladzijden. Zo is er meer ruimte voor visa en douanestempels.

 • Vervangende stempas aanvragen

  Is uw stempas kwijt of gescheurd? Of hebt u geen stempas ontvangen? U kunt op 3 manieren een nieuwe stempas aanvragen: online, aan de balie of per post. Als u een nieuwe stempas krijgt, dan kunt u niet meer stemmen met uw oude stempas.

 • Eerste hulp bij opzetten wooncoöperatie

  Wilt u een wooncoöperatie beginnen, maar hebt u vragen of hulp nodig? De gemeente helpt u graag om uw plannen te realiseren.

 • Doelgroepverklaring loonkostenvoordeel aanvragen

  Bent u 56 jaar of ouder en hebt of had u een uitkering van de gemeente? Vraag dan een Doelgroepverklaring loonkostenvoordeel aan. Met een kopie van de doelgroepverklaring kan uw werkgever een bijdrage krijgen voor uw loonkosten.

 • Filmopname inschrijven

  De Rotterdam Film Media Office is het eerste aanspreekpunt voor alle filmproducties en mediaproducties die filmopnamen willen maken in Rotterdam. Om producties zo goed mogelijk te helpen, moet u uw filmopname inschrijven in de Filmplanning.

 • Bezwaar maken tegen omgevingsvergunning bouwen

  Bent u het niet eens met een toegekende omgevingsvergunning voor een bouwproject? Dan kunt u bezwaar maken.

 • Vluchtelingenpaspoort aanvragen

  Het vluchtelingenpaspoort is een reisdocument voor mensen die erkend zijn als vluchteling in Nederland. Het is ook een identiteitsbewijs.

 • Kiezerspas aanvragen voor stemmen in andere gemeente

  Op donderdag 6 juni 2024 is de verkiezing voor het Europees Parlement. U kunt dan stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Wilt u niet in Rotterdam stemmen maar in een andere gemeente? Dan hebt u een kiezerspas nodig. Uw stempas mag u daarvoor niet gebruiken. U kunt een kiezerspas op 3 manieren aanvragen: online, aan de balie of per post.

 • Ontheffing venstertijden emissievrij goederenvervoer aanvragen

  In Rotterdam kunnen emissievrije goederenvoertuigen (categorieën N1, N2 of N3) een ontheffing krijgen om buiten de laad- en lostijd(en) voetgangersgebieden te betreden. Met de ontheffing kunnen voertuigen in vastgestelde voetgangersgebieden laden en lossen op maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur. Deze ontheffing is onderdeel van een pilot van de gemeente Rotterdam om emissievrij goederenvervoer te stimuleren. De pilot loopt tot 1 april 2025.