Zoekresultaat 1 - 10 van 170 resultaten

 • Openbare laadpaal

  Inwoners, ondernemers en werknemers kunnen een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente. Na goedkeuring van een aanvraag plaatst energiebedrijf Vattenfall de laadpaal.

 • Openbaar groen kopen

  Openbaar groen of snippergroen is grond waarvan de gemeente eigenaar is. Als inwoner kunt u onder bepaalde voorwaarden een strook openbaar groen kopen. Van een aantal wijken is een kaart gemaakt. Op die kaart ziet u welke stroken verkocht mogen worden. Is er in uw wijk geen kaart, maar heeft u wel interesse: neem dan contact op.

 • Sportsubsidie

  Als sportvereniging kunt u subsidie aanvragen voor jeugdsport, volwassenensport en gehandicaptensport. U vraagt sportsubsidie aan vóór 1 oktober in het jaar voorafgaand aan het jaar dat u de subsidie wilt uitgeven. U krijgt uiterlijk 1 maart bericht of de subsidie is toegekend.

 • Moving abroad

  You must deregister from the municipality if you are staying abroad for at least 8 months. Report your move abroad online. You need DigiD.

 • Graven in de openbare ruimte

  Als u graafwerkzaamheden wilt uitvoeren in de openbare ruimte, moet u voldoen aan regels en voorwaarden. Voldoet u hier niet aan, dan mag u niet met uw werkzaamheden beginnen.

 • Groente, fruit en etensresten (Gfe)

  U woont in een flat, appartement of bovenwoning. U kunt groente, fruit en etensresten (Gfe) gescheiden inleveren in een ondergrondse afvalcontainer bij u in de buurt. Zo heeft u minder restafval en bespaart u kosten. Het gebruik van de Gfe-afvalcontainer is gratis. Gfe is ook beter voor het milieu. Van Gfe-afval maken we compost. Compost is goed voor de bodem waardoor planten en bloemen beter kunnen groeien.

 • Hulp voor kinderen en jongeren

  In Enschede kan je als kind of jongere op verschillende plekken terecht voor hulp. Je kan hier relaxen, praten, of iets leuks doen. Op al deze plekken zijn professionals die jou kunnen helpen als je vragen of problemen hebt.

 • Bezwaar maken tegen een beslissing

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente, dan kunt u bezwaar maken. Bezwaar maken doet u online. U heeft DigiD nodig. U moet dat binnen 6 weken doen. Als u uw bezwaar later naar ons stuurt, dan wordt uw bezwaar niet-ontvankelijk verklaard. Dat betekent dat wij uw bezwaar niet meer inhoudelijk behandelen.

 • Snoeiafval verbranden

  Als u aan de voorwaarden voldoet, mag u snoeiafval verbranden. U heeft toestemming van de gemeente nodig als u niet aan die voorwaarden voldoet.

 • Hulp bij onderwijs

  Het is belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed kunnen ontwikkelen. Onderwijs speelt daarbij een belangrijke rol. Voor vragen over onderwijs kunt u in de eerste plaats bij de scholen terecht. Komt u er zelf niet uit, dan kunt u ook de Wijkwijzer om hulp vragen.