Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

 • Molenaarsgraaf

  Informatie over het dorp Molenaarsgraaf.

 • Begraven

  Informatie over begraven en cremeren.

 • Informatie over het stemmen

  Alle informatie over het stemmen in een overzicht.

 • Goudriaan

  Informatie over het dorp Goudriaan.

 • Dorp- en stadsgericht werken

  Hoe houden wij contact met onze inwoners, ondernemers en betrokken personen? Dat leest u hier.

 • Langerak

  Informatie over het dorp Langerak.

 • Adviesraden

  De gemeente heeft verantwoordelijkheden in de zorg en ondersteuning aan inwoners. Hiervoor ontwikkelt zij plannen over zorg, participatie en zelfredzaamheid, werk en jeugdhulp. Molenlanden vindt het belangrijk dat inwoners betrokken zijn. Betrokken bij de ontwikkeling van deze plannen. De adviesorganen spelen hierin een belangrijke rol. Soms al tientallen jaren. Zij adviseren de gemeente vanuit een onafhankelijke positie. Dit doen zij gevraagd én ongevraagd. De gemeente heeft vier zelfstandige adviesorganen:

 • Inwonersinitiatief Molenlanden

  Heeft u een idee of initiatief met uw straat, uw buurt, uw dorp of thematisch? Dan kunt u een aanvraag voor een bijdrage indienen bij de gemeente. Molenlanden stelt elk jaar geld ter beschikking als stimuleringsbijdrage voor inwoners die gezamenlijke een initiatief ter verbetering van de samenleving in één van de 20 kernen indienen.

 • Evenementenvergunning

  In de gemeente Molenlanden worden ieder jaar veel evenementen georganiseerd. Denk aan een braderie, een optocht, een feest, een wielerwedstrijd enz. Evenementen geven mede kleur en inhoud aan het karakter van de gemeente Molenlanden. Het is belangrijk dat alle evenementen veilig verlopen. Daarom worden evenementen altijd getoetst aan de openbare orde, veiligheid, zedelijkheid en gezondheid. Deze onderdelen kunnen variëren van brandveiligheid tot verkeersveiligheid, van openbare ordeverstoringen door drankgebruik tot een calamiteit. Om alle evenementen zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, wordt wel wat van een organisator gevraagd en verwacht. Dit is niet om organisaties te ontmoedigen, maar omdat organisatoren een grote verantwoordelijkheid bij en tijdens evenementen dragen. Iedereen kan een evenement organiseren. Gemeente Molenlanden heeft een evenementenbeleid opgesteld, zie hiervoor de kop Wetgeving en beleid. In dit beleid staat welke voorwaarden er gelden bij de organisatie van een evenement. Zo weet u vooraf wat u ongeveer kunt verwachten en wat u moet regelen.

 • Kinderdijk

  Informatie over het dorp Kinderdijk.