Zoekresultaat 1 - 10 van 74 resultaten

 • Afval

  Via deze pagina lees je meer over afvalinzameling in onze gemeente.

 • Nederlander worden

  Woon je in Sint-Michielsgestel, heb je een andere nationaliteit en wil je Nederlander worden? Als je 5 jaar legaal in Nederland woont kun je het Nederlanderschap aanvragen. Je kunt op 2 manieren Nederlander worden: door optie of naturalisatie. 

 • Discriminatie melden bij RADAR

  Discriminatie is wettelijk niet toegestaan. Toch komt het helaas vaak voor. Ervaar je dat je wordt gediscrimineerd? Dan kun je dit melden bij RADAR. RADAR is een van de anti-discriminatievoorzieningen in de regio Noord-Brabant. De klachtbehandelaars bij RADAR geven advies en ondersteunen je bij gevallen en gevoelens van discriminatie.

 • Omgevingsvergunning

  In de Omgevingswet staan regels voor de fysieke leefomgeving. Wil je iets (ver)bouwen? Of wil je een dakkapel plaatsen of een boom kappen? Dan heb je misschien een omgevingsvergunning nodig. Soms is dit niet nodig. Dan kun je vergunningsvrij (ver)bouwen of heb je geen vergunning nodig om een boom te kappen.

 • Belasting betalen met automatische incasso

  Je kunt je belastingen in één keer betalen. Of je kunt met een automatische incasso in termijnen betalen. Het machtigen regel je via de digitale belastingbalie.

 • Exploitatievergunning

  Als je een horecaonderneming wil openen, uitbreiden of overnemen, heb je daarvoor een exploitatievergunning nodig. Ook als er iets verandert binnen je onderneming zoals het uitbreiden van het terras, een verbouwing/verhuizing plaatsvindt of als je van rechtsvorm verandert, moet je je exploitatievergunning wijzigen of opnieuw aanvragen. Als je alcohol wil schenken in de horecaonderneming, vergeet dan ook niet een alcoholvergunning aan te vragen.

 • Garantstelling of logiesverstrekking

  Komt een bezoeker uit een niet-Europees land voor een kort verblijf naar Nederland? Dan heeft diegene een door jou ondertekend bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking nodig om een visum te krijgen. Zo'n bewijs is maximaal 3 maanden geldig.

 • Bewijs van in leven zijn

  Een Bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat je in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen daar om vragen. Sta je in Sint-Michielsgestel ingeschreven? Vraag dit bewijs dan bij ons aan. Dat kan eenvoudig online.Voor gebruik in het buitenland heet het een Attestatie de vita. Dit kun je niet online aanvragen. Hiervoor moet je persoonlijk langskomen.

 • Gemeenteraad

  In Sint-Michielsgestel bestaat de gemeenteraad uit 21 leden vanuit 7 verschillende partijen. De raadsleden vertegenwoordigen onze inwoners. De gemeenteraad is de hoogste bestuurslaag van de gemeente. De gemeenteraad neemt de beslissingen die voor de gemeente van belang zijn. 

 • Rioolverstopping

  Als je riool verstopt is, is het belangrijk om te weten waar de verstopping zit. Is het hoofdrioolstelsel verstopt? Dan lossen wij dit op. Is de rioolaansluiting op je eigen terrein verstopt? Dan los je dit zelf op. Tussen het hoofdrioolstelsel en je eigen riolering zit een ontstoppingsstuk. Het ontstoppingsstuk ligt meestal vlakbij de erfgrens. Het ontstoppingsstuk helpt je bij het bepalen of het probleem in gemeentegrond zit of op jouw eigen perceel.