Zoekresultaat 1 - 10 van 119 resultaten

 • Echtscheiding/ontbinding partnerschap

  Bij een echtscheiding/ontbinding van een geregistreerd partnerschap moeten partners afspraken maken. Bijvoorbeeld over de opvoeding/verzorging van minderjarige kinderen. De uitspraak van de rechtbank over de echtscheiding/ ontbinding partnerschap wordt naar de gemeente verzonden. Pas als de gemeente de uitspraak heeft verwerkt, bent u officieel gescheiden. U ontvangt een schriftelijke bevestiging. Meer informatie vindt u via de Rijksoverheid.

 • (Bijstands-)uitkering

  Soms lukt het (even) niet om voor uw eigen inkomen te zorgen. Heeft u geen werk of onvoldoende geld om van rond te komen? Dan komt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een bijstandsuitkering (participatiewet). De bijstandsuitkering is bedoeld om tijdelijk in uw levensonderhoud te voorzien, totdat u weer een baan heeft gevonden. Voor de bijstandsuitkering gelden andere regels dan bijvoorbeeld voor de WW-uitkering. De gemeente Zaanstad zorgt voor de uitvoering van de bijstandsuitkering, maar helpt u tegelijkertijd bij uw zoektocht naar werk of andere maatschappelijke activiteiten, zoals vrijwilligerswerk. Daarbij kijken we niet naar wat u niet kunt maar juist naar wat u wél kunt. Want iedereen heeft unieke talenten. Hieronder vindt u meer informatie.

 • Stedelijke ontwikkeling

  Zaanstad is een complete stad met veel verschillende gebieden. Een stad met een rijke historie die continu in beweging blijft door middel van vele uitdagende (bouw-)projecten.

 • Krommenie West en Krommenie Oost

  Hier vindt u een overzicht van wegwerkzaamheden, recente (nieuws)berichten over de wijken Krommenie West en Krommenie Oost en bewonersbrieven.

 • 50 jaar Zaanstad

  In 2024 bestaat de gemeente Zaanstad 50 jaar. Daarnaast is het 450 jaar geleden dat we de Spanjaarden verjaagden op wat nu bekend staat als de Zaanse Schans. Van 1 januari tot en met 31 december 2024 moeten alle Zaankanters weten dat het een bijzonder jaar is. We willen dit dan ook graag met u vieren. Op de website www.50jaarzaanstad.nl vindt u alle informatie over dit jubileumjaar. Lees meer over wat we vieren, het jubileum logo en de link naar de subsidieregeling. Heeft u al een idee voor 50 jaar Zaanstad? Stuur een e-mail naar  50jaarzaanstad@zaanstad.nl .  verjaagden 

 • Maatschappelijke ontwikkeling

  De Zaanse gemeenschap is betrokken, ondernemend en initiatiefrijk. Zaanstad is dus altijd in beweging. Veel inwoners lossen zelf of met elkaar problemen op. En waar nodig zorgt de gemeente samen met maatschappelijke partners voor dat steuntje in de rug. Als het nu gaat om werk, onderwijs, jeugd, zorg, welzijn, sport of onderwijs. Onderstaand vindt u informatie over de laatste ontwikkelingen. Als u actief op de hoogte gehouden wilt worden van ontwikkelingen, kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief Maatschappelijke Ontwikkelingen aan de Zaan via de button aan de rechterkant.

 • Wonen en leven

  De woningnood in Zaanstad is hoog en dat blijft de komende jaren zo. Daarom wordt er volop gebouwd in Zaanstad. Maar bouwen kost tijd en dus blijft het voorlopig lastig om snel aan een woning te komen. Vooral voor de groep die met spoed een woning nodig heeft. Naast nieuwbouw zetten diverse partijen zich ook in om de kwaliteit van bestaande woningen te verbeteren en wordt geinvesteerd in een passend woningaanbod voor jongeren, ouderen en speciale doelgroepen. De ambitie is dat alle Zaankanters een eerlijke kans krijgen op een passende en betaalbare woning. Meer informatie over wonen in Zaanstad vindt u op Wonen in Zaanstad .

 • Geheimhouding

  Er zijn een aantal (overheids)instanties, zoals het UWV en de Belastingdienst, die uw persoonsgegevens van de Basisregistratie personen (BRP) mogen gebruiken. De gegevens in de BRP zijn niet openbaar. De instanties die gegevens uit de BRP afnemen, bewaken uw privacy en gebruiken uw gegevens alleen om hun taken uit te voeren.

 • Peldersveld/Hoornseveld

  Hier vindt u een overzicht van wegwerkzaamheden, recente (nieuws)berichten over uw wijk en bewonersbrieven.

 • Westzaan

  Hier vindt u een overzicht van wegwerkzaamheden, recente (nieuws)berichten over uw wijk en bewonersbrieven.