Zoekresultaat 111 - 120 van 130 resultaten

  • Ventvergunning

    Verkoopt u spullen langs de weg of aan huis? Dit noemen we venten. Voor venten heeft u geen vergunning nodig. U moet wel een melding doen. De ventvergunning is bedoeld voor mensen die steeds op een andere plek hun spullen verkopen. De ventvergunning is niet bedoeld voor bedrijven die hun spullen aan huis bezorgen. Als u een stalletje heeft en klanten naar u toe moeten komen, heeft u een standplaatsvergunning nodig.

  • Marktvergunning

    Wilt u goederen of eten verkopen op de markt? Voor een vaste plek op de markt heeft u een vergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente. Wilt u een plaats voor 1 dag? Regel dit met de marktmeester. Dit kan op de dag zelf. Een dagplaats is bijvoorbeeld een plek die niet gebruikt wordt, omdat de marktkoopman op vakantie is. De plekken op de markt zijn zo verdeeld dat er kramen met verschillende soorten producten zijn. Als u iets uit een kraam of kar wilt verkopen op een andere plek, heeft u een standplaatsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u langs de weg of op een plein wilt staan. De weekmarkt staat op het Museumplein in het centrum van Veendam: Maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur Donderdag van 10.00 tot 17.00 uur

  • Leerlingenvervoer

    Heeft uw kind een handicap of beperking? Of gaat uw kind naar een school voor bijzonder onderwijs (vanwege het geloof) of een (speciale) school die ver weg ligt? En kan hij of zij daarom niet met de fiets of het openbaar vervoer naar school? Ook niet als een begeleider meegaat? Of is er helemaal geen openbaar vervoer in de buurt? Laat het ons weten. Misschien kan uw kind leerlingenvervoer krijgen. We kijken dan naar: wat het kind zelf kan of een ouder mee kan reizen of de school ver weg ligt wat de reistijd is Soms kunnen we om een eigen bijdrage van de ouders vragen. Dan kijken we ook naar het inkomen. Vraag het leerlingenvervoer op tijd aan. U kunt dit niet meer achteraf doen.

  • Individuele inkomenstoeslag

    U bent 21 jaar of ouder en nog te jong voor het pensioen? Heeft u al langere tijd een erg laag inkomen en bijna geen vermogen? En verwacht u dat dit niet beter wordt? Misschien kunt u een individuele inkomenstoeslag aanvragen. Dit is extra geld om u te helpen. U vraagt het voor 1 jaar aan. Het bedrag krijgt u in 1 keer uitbetaald. We kijken wel eerst of u genoeg heeft gedaan om uw inkomen te verbeteren. U kunt individuele inkomenstoeslag aanvragen als u een laag salaris heeft. We kijken naar uw inkomen voor de hoogte van het bedrag.

  • Begraven en cremeren

    Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met het overlijden van een dierbare. Nabestaanden moeten dan beslissingen nemen met betrekking tot de uitvaart. Op deze pagina vindt u informatie over de mogelijkheden die er zijn en wat er geregeld moet worden. Meestal regelt de uitvaartverzorger alle zaken rondom de begrafenis of crematie. U kunt echter ook zelf zaken regelen. Een begrafenis, verstrooiing of bijzetting van urn of asbus kan in de gemeente Veendam plaatsvinden van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur. Op zaterdag is dat van 09.00 tot 12.00 uur. Op zaterdag wordt het tarief verhoogd met een toeslag voor buitengewone uren. Begraven Bij een begrafenis is er voor langere tijd een gedenkplek in de vorm van een graf. Een medewerker van de begraafplaats zal de nabestaanden en de uitvaartleider begeleiden naar de graflocatie. U bepaalt zelf of de kist wel of niet daalt in uw aanwezigheid. Bij de uitgifte van een graf heeft u de keuze voor een termijn van 20 of 40 jaar, of voor onbepaalde tijd. Deze termijn kan steeds weer worden verlengd. Een verlof tot begraven is nodig voor de uitvaart. De uitvaartverzorger zorgt voor het krijgen van dit verlof. Daarnaast is het nodig om het aanmeldformulier begraven aan te leveren. Cremeren/asbestemming Na de crematie moet de as minimaal één maand in het crematorium blijven. Na deze periode kunnen de nabestaanden de as ophalen. Wilt u de as een bestemming geven op 1 van de gemeentelijke begraafplaatsen, dan zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo kan een urn met as zowel bovengronds (urnennis of urnenzuil) of ondergronds (urnengraf) worden bijgezet of kan de as worden uitgestrooid op het strooiveld. Om de as een definitieve bestemming te geven heeft u naast het aanmeldformulier asbestemming ook een crematieverklaring nodig. Deze verklaring ontvangt u van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden. Begraafplaatsen U kunt een aanmelding indienen voor begraafplaats Buitenwoelhof aan de Langeleegte en begraafplaats Dalweg 36 in Wildervank. Een aanmelding voor de Algemene begraafplaats Centrum bij de Grote Kerk in Veendam kan alleen worden ingediend wanneer hiervoor al rechten liggen bij de nabestaanden.

  • Trouwen in het buitenland

    Plannen om in het buitenland te gaan trouwen? Of een geregistreerd partnerschap aan te gaan? Daarvoor zullen jullie een aantal zaken van te voren moeten uitzoeken. Bijvoorbeeld: Mogen jullie wel trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in het land waar jullie dat willen? Welke documenten hebben jullie daarvoor nodig? Moeten jullie documenten legaliseren, voordat jullie weer naar huis gaan? En denk ook aan het registreren van jullie huwelijk in Nederland. Sommige landen zullen dan om toestemming van uw gemeente vragen. Dit is een Verklaring van huwelijksbevoegdheid of een ongehuwdverklaring. Kijk voor meer informatie bij het product Verklaring trouwen in het buitenland.

  • Mijnbouw

    Melden Inwoners die schade hebben aan hun woning en van mening zijn dat dit het gevolg is van mijnbouwactiviteiten kunnen dit melden bij de daarvoor verantwoordelijke instanties. Deze meldingen worden niet openbaar gemaakt of gedeeld met andere instanties zoals de gemeente. De gemeente Veendam weet daarom niet hoeveel schademeldingen er zijn. Ook is niet duidelijk welk type schades gemeld worden. Registreren Om de belangen van haar inwoners zo goed mogelijk te behartigen, wil de gemeente een beeld krijgen van het aantal en type schademeldingen. Op basis van die informatie is de gemeente beter in staat om de problematiek aan de orde te stellen bij de verantwoordelijke instanties. Daarom bieden wij de mogelijkheid om uw schademelding te registreren. De gemeente registreert de meldingen, maar is geen partij in de afhandeling. De gemeente kan en mag de meldingen niet doorzetten naar andere instanties. Doe dus ook een melding bij de daarvoor verantwoordelijke instanties. We maken meldingen niet openbaar. Uw schademelding registreren

  • Grafbedekking

    Voor het plaatsen van een monument of aanbrengen van grafbeplanting is altijd een vergunning nodig. Een wijziging dient te worden gemeld. Wijzigingen mogen pas uitgevoerd worden na akkoord van de gemeente. Aan grafbedekking zijn bepaalde voorwaarden en regels verbonden. Bijvoorbeeld ten aanzien van afmetingen, materiaalgebruik en wijze van aanbrengen. Meer informatie hierover is te vinden in de nadere regels gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Veendam. De rechthebbende van het graf is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van het grafmonument of de grafbeplanting en voor eventuele herstelwerkzaamheden. Vergunning plaatsen grafbedekking Voor het plaatsen van een grafmonument (grafsteen, afsluitplaat) of grafbeplanting is een vergunning vereist. Een vergunning wordt meestal aangevraagd door de steenhouwer waar u het monument laat maken, maar u kunt ook zelf een vergunningsaanvraag bij ons indienen. Daarbij dient altijd een werktekening gevoegd te worden, zodat wij kunnen beoordelen of het monument voldoet aan de voorwaarden. Er zijn eenmalig kosten verbonden aan het aanvragen van een vergunning. Belangrijk: u mag de grafbedekking pas (laten) aanbrengen als de gemeente akkoord heeft gegeven op de aanvraag. Grafbedekking wijzigen U wilt een wijziging doen aan een grafmonument of graftuin waarvoor u verantwoordelijk bent? Laat het ons weten. Dat kan via het meldingsformulier. Als we uw melding hebben ontvangen, kijken we naar de laatste regels voor grafbedekking. Daarna laten we u weten of we akkoord zijn. U kunt de actuele regels rondom grafbedekking zelf inzien via de nadere regels gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Veendam.

  • Uw kind aanmelden voor een basisschool

    Als uw kind 4 jaar is, mag het naar school. U moet zelf op tijd een basisschool kiezen voor uw kind. De meeste ouders melden hun kind aan bij een school voordat het 4 jaar wordt. Lijst basisscholen in de gemeente Veendam U kunt de scholen bij u in de buurt ook opzoeken via de website Scholen op de kaart

  • Woonwagenstandplaats

    Wilt u graag wonen in een woonwagen in de gemeente Veendam? Dan heeft u een standplaats nodig. Daarvoor kunt u zich inschrijven. Zo weten wij of er extra standplaatsen nodig zijn. Het inschrijfformulier kunt u bij ons opvragen.