Zoekresultaat 111 - 120 van 121 resultaten

 • Voedsel- en kledingbank aanvragen

  Heeft u onvoldoende geld voor voedsel en kleding? Dan is het soms mogelijk om hulp te krijgen van de voedsel en kledingbank. Een aanvraag voor de voedsel en kledingbank moet ondertekend zijn door een hulpverlener. Het Startpunt kan u helpen met de aanvraag.

 • Hulp voor ondernemers met financiële problemen

  Heb je als ondernemer ondersteuning nodig? De gemeente Wageningen heeft een aantal mogelijkheden om je te ondersteunen en helpt je graag in deze lastige tijd. Er zijn meerdere manieren waarbij wij u kunnen helpen. In een gesprek gaan we dat samen bekijken.

 • Geluidsmaatregelen Nijenoord Allee

  Gemeente Wageningen en provincie Gelderland onderzoeken of er steun is voor het project om de geluidsschermen langs de Nijenoord Allee te verhogen. Als u aanwonend bent én zicht heeft op het scherm, heeft u een uitnodiging ontvangen voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 11 april 2023.

 • Taxatieverslag met WOZ-waarde aanvragen

  In het taxatieverslag staat hoe de gemeente de WOZ-waarde (Wet Waardering Onroerende Zaken) van uw huis of bedrijf heeft bepaald. Wilt u dit verslag bekijken? Stuur een e-mail naar belastingen@wageningen.nl.

 • Bijdrage voor onderhoud van monumentale bomen aanvragen

  Staat uw boom op de gemeentelijke lijst met monumentale bomen? Dan kunt u voor onderhoud en snoeien subsidie aanvragen. U krijgt € 100 per jaar of 1 keer in de 5 jaar € 500. U moet het werk laten uitvoeren door een officiële European Tree Worker. Stuur een e-mail naar monumentaleboom@wageningen.nl

 • Iets melden dat kapot, vies of onveilig is in de buurt

  Is er iets kapot, vies of onveilig bij u in de straat? Bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, scheve stoeptegel of rondslingerend afval? Meld het ons direct online. Zo helpt u uw buurt schoon, veilig en heel te houden. Het is fijn als u een foto of filmpje van de situatie meestuurt.

 • Hospitaverhuur

  Wilt u iemand op kamers nemen in de woning waarin uzelf woont? Dit kan zonder vergunning, maar u moet wel aan bepaalde regels voldoen. De gemeente Wageningen stimuleert hospitaverhuur.

 • Meld gevaar, overlast en onveilige situaties

  Op deze pagina leest u welke noodnummers u in welke situatie kunt bellen.

 • Nederlander worden door optie

  Op deze pagina leest u informatie over hoe u Nederlander kunt worden door optie. De optieprocedure is goedkoper en sneller dan naturalisatie. Er zijn wel strenge voorwaarden aan de optieprocedure verbonden. U kunt bij de gemeente een optie-aanvraag doen. Stuur uw verzoek of vraag naar naturalisatie@wageningen.nl. Vermeld ook uw telefoonnummer. We nemen dan telefonisch contact met u op. Samen nemen…

 • Hout stoken

  Veel mensen vinden een open haard, kachel of vuurkorf gezellig. Maar wat voor u gezellig is, kan voor de ander overlast geven. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 6 mensen last heeft van houtrook. Zij krijgen last van luchtwegklachten zoals verkoudheid en hoesten. Met een goed gesprek en simpele maatregelen kunt u de luchtwegklachten voor uzelf en uw buren kleiner maken. Dank u wel!