Zoekresultaat 131 - 138 van 138 resultaten

  • Zienswijze indienen

    Op deze pagina leest u hoe u een zienswijze indient tegen een besluit dat we willen nemen (een zogenaamd ‘ontwerpbesluit’). Let op: een zienswijze is iets anders dan een bezwaar. U kunt alleen bezwaar maken tegen besluiten die we al genomen hebben. Bijvoorbeeld op uw vergunningaanvraag.

  • Loterijvergunning

    Wilt u een loterij organiseren om geld in te zamelen, bijvoorbeeld voor het opknappen van het buurthuis? Dan heeft u een vergunning nodig. U kunt de vergunning aanvragen via onderstaande knoppen. Organiseert u met u met uw familie of in het verzorgingstehuis een bingo? Of organiseert uw vereniging een bingo? Dan hoeft u dat niet te melden bij de gemeente.

  • Bezwaar maken

    Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente, dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken. Onder het besluit leest u op welke manier u dit kunt doen.

  • Nadeelcompensatie

    Vindt u dat u schade hebt ondervonden als gevolg van de taakuitoefening van het waterschap? Bijvoorbeeld waardevermindering van een woning door dijkverzwaring, verminderd uitzicht of omzetverlies voor uw bedrijf? Dan kunt u nadeelcompensatie aanvragen.

  • Verklaring Omtrent het Gedrag

    Voor veel banen heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Het is een verklaring die aangeeft dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor uw baan of stage.

  • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

    Werkgevers en andere organisaties kunnen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen. Het is een bewijs van goed gedrag.

  • Zienswijze indienen

    Wat is een zienswijze? Een zienswijze is een mening over een voorgenomen besluit of plan van de gemeente. In sommige gevallen neemt de gemeente niet direct een besluit, maar komt er eerst een voorgenomen besluit. In een zienswijze beschrijft u met welke punten hiervan u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeente eventueel meenemen…

  • Aangifte overlijden

    Bij een overlijden moet daar verplicht aangifte van gedaan worden in de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal doet de uitvaartondernemer dit.