Zoekresultaat 171 - 180 van 183 resultaten

 • Taxatieverslag met WOZ-waarde aanvragen

  In het taxatieverslag staat hoe de gemeente de WOZ-waarde (Wet Waardering Onroerende Zaken) van uw huis of bedrijf heeft bepaald. Wilt u dit verslag bekijken? Stuur een e-mail naar belastingen@wageningen.nl.

 • Bijdrage voor onderhoud van monumentale bomen aanvragen

  Staat uw boom op de gemeentelijke lijst met monumentale bomen? Dan kunt u voor onderhoud en snoeien subsidie aanvragen. U krijgt € 100 per jaar of 1 keer in de 5 jaar € 500. U moet het werk laten uitvoeren door een officiële European Tree Worker. Stuur een e-mail naar monumentaleboom@wageningen.nl

 • Volkstuin huren

  Als inwoner van gemeente Wageningen kunt u een volkstuin huren. De grond blijft van de gemeente, maar u mag er gebruik van maken. U mag de tuin alleen als moestuin gebruiken. De gemeente heeft volkstuinen aan de Ritzema Bosweg, de Hollandseweg en de Bennekomseweg. U kunt de aanvraag online doen. Let op: op dit moment is er een wachtlijst. Wij kunnen niet goed inschatten hoe lang u moet wachten.

 • Iets melden dat kapot, vies of onveilig is in de buurt

  Is er iets kapot, vies of onveilig bij u in de straat? Bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, scheve stoeptegel of rondslingerend afval? Meld het ons direct online. Zo helpt u uw buurt schoon, veilig en heel te houden. Het is fijn als u een foto of filmpje van de situatie meestuurt.

 • Vergunning gokautomaat neerzetten aanvragen

  Wilt u een gokautomaat in uw horecaonderneming neerzetten? Dan heeft u een vergunning nodig. Voor een behendigheidsapparaat zoals een flipperkast of een videospel heeft u geen vergunning nodig.

 • Hospitaverhuur

  Wilt u iemand op kamers nemen in de woning waarin uzelf woont? Dit kan zonder vergunning, maar u moet wel aan bepaalde regels voldoen. De gemeente Wageningen stimuleert hospitaverhuur.

 • Meld gevaar, overlast en onveilige situaties

  Op deze pagina leest u welke noodnummers u in welke situatie kunt bellen.

 • Vergunning spandoek ophangen aanvragen

  Wilt u een spandoek ophangen in de Hoogstraat, bijvoorbeeld voor een evenement? Dan heeft u hiervoor een vergunning aanvragen. Een spandoekvergunning vraagt u online aan. De aanvraag is gratis. Houd er rekening mee dat het spandoek maximaal 2 weken achter elkaar mag hangen, van maandag tot maandag. U moet de aanvraag maximaal 3 weken van tevoren opsturen naar de gemeente.…

 • Ondernemersverenigingen in Wageningen

  Er zijn verschillende ondernemersvereningingen in Wageningen: WOC, SOW en BSPW.

 • Nederlander worden door optie

  Op deze pagina leest u informatie over hoe u Nederlander kunt worden door optie. De optieprocedure is goedkoper en sneller dan naturalisatie. Er zijn wel strenge voorwaarden aan de optieprocedure verbonden. U kunt bij de gemeente een optie-aanvraag doen. Stuur uw verzoek of vraag naar naturalisatie@wageningen.nl. Vermeld ook uw telefoonnummer. We nemen dan telefonisch contact met u op. Samen nemen…