Zoekresultaat 181 - 190 van 192 resultaten

  • Mantelzorger, ondersteuning

    Mantelzorg kan soms een best zware taak zijn. Soms is het moeilijk om grenzen aan te geven of is de balans zoek tussen uw eigen leven en het zorg geven. De Driemaster is er dan voor u. Mantelzorg is onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief. Meestal gaat het om verzorging en ondersteuning van meer dan 8 uur per week, of duurt het langer dan 3 maanden achtereen. Mantelzorgers zijn geen professionele hulpverleners, maar hebben een persoonlijke band met degene voor wie ze zorgen. Het bieden van mantelzorg kan soms best zwaar zijn. Het kost tijd en energie om zorg af te stemmen en praktische zaken te regelen. Soms is het moeilijk om grenzen aan te geven en balans te vinden tussen uw eigen leven en het zorg geven. Dan heeft u misschien een luisterend oor nodig of ondersteuning zodat u even op adem kunt komen. De Driemaster heeft een matelzorgconsulent die u hierbij kan helpen.  Aanvraag Heeft u een luisterend oor nodig of ondersteuning? Tom in de buurt en De Driemaster zijn er dan voor u. Kijk voor meer informatie op de website van Tom in de buurt of de website van de Driemaster.

  • Contact en openingstijden

    Contact Wilt u een vraag stellen aan de gemeente of heeft u een op- of aanmerking? U kunt uw vraag stellen via ons contactformulier.  Telefonisch contact U kunt tijdens kantoortijden telefonisch contact met ons opnemen via het algemene telefoonnummer 071 332 72 72. De medewerkers van de gemeente Kaag en Braassem zijn van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur en vrijdag van 8:30 uur tot 12:30 uur. Voor ernstige storingen en calamiteiten in de openbare ruimte die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten, kunt u buiten kantoortijden bellen met het storingsnummer 06 51 50 85 63. Openingstijden gemeentehuis Let op! De openingstijden van het gemeentehuis zijn anders dan die van de publieksbalies van Burgerzaken en de gemeentewerf. Maandag tot en met donderdag van 08:30 tot 17:00 uur. Vrijdag van 08:30 uur tot 12:30 uur. Op feestdagen is het gemeentehuis gesloten. Openingstijden publieksbalies De publieksbalies aan het Westeinde 1 in Roelofarendsveen werken alleen op afspraak, Van maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur. Op woensdag zijn de balies geopend van 15:30 tot 17:30 uur en van 18:30 tot 20:30 uur. U kunt online een afspraak maken of telefonisch via 071 332 72 72. Gemeentewerf afvalbrengstation Voor het brengen van grof vuil en grof snoeiafval kunt u terecht op het afvalbrengstation aan het Veenderveld 53 in Roelofarendsveen. De openingstijden, zijn als volgt: Maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 15:30 uur. Van 1 april tot 1 oktober ook op woensdagavond van 18:30 – 20:30 uur. Op zaterdag van 8:00 tot 12:30 uur.  

  • Gehandicaptenparkeerplaats opzeggen

    Als de gehandicaptenparkeerplaats niet meer wordt gebruikt dan moet u deze opzeggen. Bijvoorbeeld door verhuizing, overlijden of verkoop van de auto. Wij verwijderen daarna het bord met het kenteken. Gehandicaptenparkeerplaats opzeggen via onlineregelen.kaagenbraassem.nl U logt in via DigiD. Vermeld hierbij: de locatie parkeerplaats (straat, dichtstbijzijnde huisnummer en wijk of kern) het kenteken voertuig (zie verkeersbord) reden van opzeggen datum van ingang opzeggen. U ontvangt binnen 2 weken een reactie. Kosten Geen. Tips Als u verhuist binnen in de gemeente, dan moet u uw huidige gehandicaptenparkeerplaats opzeggen en kunt u een nieuwe gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. U betaalt dan wel opnieuw voor de aanleg. Wanneer u een andere auto heeft, dan kunt u dit doorgeven via Kenteken gehandicaptenparkeerplaats wijzigen. Meer informatie Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen, neem dan contact op met het Kernteam Kaag en Braassem via e-mail info@kernteamkb.nl of bel met 088 900 45 67.

  • Bestemmingsplan inzage

    De gemeente regelt in bestemmingsplannen waar mag worden gebouwd en hoe grond en gebouwen mogen worden gebruikt. Op de website Ruimtelijkeplannen.nl staan alle bestemmingsplannen en beheersverordeningen. U zoekt op adres, plannaam of plannummer. U vindt uitleg over de status en welk plan u nodig hebt. Een expert kan u ook begeleiden om het bestemmingsplan te toetsen. Ter inzage Het ontwerpbestemmingsplan wordt 6 weken ter inzage gelegd, zowel in gedrukte vorm als digitaal. Alle bestemmingsplannen die ter inzage liggen, worden bekend gemaakt via de website Overheid.nl - Berichten over uw buurt. U kunt de ontwerpbestemmingsplannen ook zien op een plattegrond.

  • Melding wijzigen leidinggevende

    U heeft een alcoholvergunning (voorheen drank- en horecavergunning) en wilt een leidinggevende op uw vergunning laten bijschrijven of afmelden. U dient dan een melding wijziging leidinggevende in. Nieuwe leidinggevenden worden -na toetsing door de gemeente en als er geen weigeringsgrond is- bijgeschreven. U ontvangt dan een gewijzigd aanhangsel wat u kunt toevoegen aan uw bestaande vergunning. Voorwaarden De leidinggevende is minimaal 21 jaar, van onbesproken gedrag, staat niet onder curatele en staat ingeschreven in het Register Sociale Hygiëne. Kosten De kosten zijn € 36,90 voor het in behandeling nemen; u kunt meerdere wijzigingen in een melding doorgeven. U betaalt met iDeal. Bijzonderheden De nieuwe leidinggevende mag onder de vergunning werken zodra u een bevestiging op naam van de persoon heeft ontvangen. De definitieve bijschrijving volgt na toetsing De burgemeester kan de alcoholvergunning intrekken als er 3 keer een weigering van een bijschrijving leidinggevende is geweest in een periode van 2 jaar. Vragen over melden van een nieuwe leidinggevende kunt u stellen bij Loket dienstverlening via het contactformulier. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op om uw vraag direct te beantwoorden of om een afspraak te maken. Melden wijzigen leidinggevende  U geeft de melding wijzigen leidinggevende door met het digitale formulier:  Melding wijziging leidinggevende via onlineregelen.kaagenbraassem.nl U logt in via e-Herkenning. Wij vragen hierbij om de volgende gegevens:  organisatie- en contactgegevens nummer alcoholvergunning  type bedrijf reden van de wijziging gegevens leidinggevende, dienstvorm en aantal werkuren is de aspirant-leidinggevende in het bezit van een verklaring sociale hygiëne. en de volgende bijlage(n): ondertekende verklaring voor akkoord van leidinggevende  kopie geldig paspoort of identiteitskaart (geen rijbewijs) kopie arbeidsovereenkomst (indien van toepassing).

  • Geboorte aangeven

    Na de geboorte van uw kind doet u aangifte bij de gemeente waar uw kind is geboren. Het kind moet binnen 3 dagen na de geboorte bij de gemeente zijn aangegeven. Niet iedereen mag de aangifte doen. Voorwaarden Binnen 3 dagen na geboorte van uw kind, doet u aangifte bij de gemeente. In deze periode zijn tenminste 2 werkdagen opgenomen en de termijn eindigt altijd op een werkdag. Op zaterdag, zondag of een algemeen erkende feestdag kunt u geen aangifte doen. Daarom mag u soms ook iets later aangifte doen. Hieronder ziet u wat de laatste dag is waarop u aangifte kunt doen: kind maandag geboren: laatste aangiftedag donderdag kind dinsdag geboren: laatste aangiftedag vrijdag kind woensdag geboren: laatste aangiftedag maandag kind donderdag geboren: laatste aangiftedag maandag kind vrijdag geboren: laatste aangiftedag dinsdag kind zaterdag geboren: laatste aangiftedag dinsdag kind zondag geboren: laatste aangiftedag woensdag. Doet u later aangifte? Dan meldt de ambtenaar van de burgerlijke stand dit aan het Openbaar Ministerie (OM). U kunt dan een boete krijgen. Aangifte doen De volgende personen kunnen de geboorte van een kind aangeven: De (juridische) vader of (juridische) moeder Kunnen zij niet? Dan moet iemand het doen die bij de geboorte was. Dit kan een familielid zijn, de verloskundige, arts of kraamverzorgende Kan de moeder niet en was er verder niemand bij de geboorte? Dan moet een medebewoner van de woning waar het kind is geboren aangifte doen. Of het hoofd van het ziekenhuis of de kliniek waar het kind is geboren Is er niemand die de aangifte mag doen? Dan doet de burgemeester of een door hem aangewezen ambtenaar aangifte. Wilt u de geboorte van uw kind doorgeven? Geef dit telefonisch door via 071 332 72 72, of maak dan online een afspraak. Vanwege drukte met afspraken, is het raadzaam om telefonisch de geboorte aan te geven.  De gemeente maakt een geboorteakte op van elke geboorte die aangegeven wordt. In de geboorteakte staan de voornaam of voornamen en de achternaam van het kind. Ook de namen van de ouders, de geboortedatum, -tijd en -plaats staan erin. U kunt een afschrift of uittreksel van de geboorteakte krijgen. Meenemen het geldige legitimatiebewijs van uzelf en van de moeder is het kind voor de geboorte al erkend? Neem dan ook de afschrift van de erkenningsakte mee heeft u een trouwboekje of partnerschapsboekje? Neem het dan ook mee als u uw kind daarin wilt laten vermelden bent u duo-moeders? Neem dan ook de donorverklaring mee.

  • Verordeningen en beleid

    De gemeente heeft regelingen waarin de rechten en plichten van inwoners, bedrijven en instellingen staan omschreven. Het gaat om twee soorten regelingen, verordeningen en beleidsregels. De lokale wetten en beleidsregels van de gemeente Kaag en Braassem vindt u op overheid.nl. Verordeningen Verordeningen zijn door de gemeenteraad of door burgemeester en wethouders opgestelde voorschriften die voor iedereen gelden. Met behulp van de verordeningen houden we onze gemeente netjes en leefbaar voor iedereen. Sommige verordeningen (bijvoorbeeld de Algemene Plaatselijke Verordening) roepen verplichtingen in het leven. Aan andere, zoals de subsidieverordening, kunnen rechten worden ontleend. De belangrijkste en meest omvattende verordeningen zijn de: Algemene Plaatselijke Verordening (APV) 2012 op overheid.nl, inclusief aanvullende wijzigingen Legesverordening op overheid.nl. Beleidsregels Beleidsregels zijn algemene regels over het gebruik van een bevoegdheid door een bestuursorgaan van de gemeente. Een beleidsregel vertelt hoe een bestuursorgaan belangen moet afwegen, feiten moet vaststellen of wettelijke voorschriften moet uitleggen. Zoeken De verordeningen en beleidsregels worden geplaatst op de landelijk website overheid.nl. U kunt via het zoekscherm de lokale wet- en regelgeving opzoeken.

  • Hangplekken

    Net als andere groepen in de samenleving, willen jongeren een plek of voorziening waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Jongeren van 12 tot en met 18 jaar kunnen naar de Hangout aan de Weteringlaan 20 in Oude Wetering en De Box aan de Kerklaan 100 in Leimuiden. Er zijn jeugdwerkers aanwezig waarmee de jongeren activiteiten kunnen ondernemen en in gesprek kunnen gaan.  Overlast Jongeren spreken ook vaak met elkaar af op straat. Meestal gaat dit zonder problemen, maar soms kunnen buurtbewoners hier overlast door ervaren. Wat kunt u zelf doen? Probeer zelf in gesprek te gaan met jongeren. Toon interesse en geef hen niet het gevoel dat ze niet welkom zijn. Jongeren staan vaak niet stil bij wat hun gedrag voor u betekent. Als we erin slagen een gesprek op gang te brengen waarbij we samen een probleem hebben en wat we samen proberen op te lossen, dan blijkt er vaak meer mogelijk dan we denken. Hoe simpel ook, maar een praatje of vriendelijk gedag zeggen in het voorbijgaan heeft vaak een positieve invloed op de situatie. Melding doen Ervaart u overlast van een hangplek bij u in de buurt, dan kunt u dat melden. Gaat het om overlast, neem dan contact op met de jongerenwerker van De Driemaster. Gaat het om strafbare zaken, meld het dan via www.politie.nl. Dit is uitsluitend bedoeld voor meldingen zonder spoed. Bij spoed, bel 112. Kijk voor meer informatie op de website van De Driemaster. 

  • Koninklijk predicaat, aanvragen

    Het predicaat 'Koninklijk' is een onderscheiding voor een vereniging, stichting, instelling of onderneming. Dit predicaat kunt u aanvragen bij de burgemeester. U mag dan de titel 'Koninklijk' toevoegen aan de naam van uw organisatie. Ook mag u de Koninklijke kroon gebruiken, bijvoorbeeld op briefpapier. Voorwaarden Het predicaat 'Koninklijk' kunt u krijgen als u voldoet aan de volgende eisen: Uw organisatie moet minimaal 100 jaar bestaan. Uw organisatie is van oorsprong Nederlands. Uw organisatie heeft een belangrijke positie binnen uw vakgebied. Uw organisatie is helemaal zelfstandig. Uw organisatie voert goed beleid en heeft een sterke financiële positie. Bestuurders en managers zijn van onbesproken gedrag. Het predicaat 'Koninklijk' mag u alleen bij de naam van uw organisatie gebruiken. U mag het predicaat maximaal 25 jaar gebruiken. Wordt uw organisatie overgenomen of zijn er grote structurele wijzigingen? Dan mag u het predicaat niet meer gebruiken. U kunt het predicaat niet krijgen voor een vereniging met als doel het verspreiden van politieke, commerciële, religieuze of levensbeschouwelijke opvattingen. Aanvraag Dien een aanvraag in bij de burgemeester. Doe dit in de gemeente waar uw organisatie gevestigd is. Leg duidelijk uit waarom uw organisatie het predicaat verdient. Voeg documenten bij die uw uitleg ondersteunen. U krijgt vanzelf bericht of uw organisatie het predicaat krijgt. Meestal krijgt u de bijbehorende oorkonde tijdens een speciale feestelijke bijeenkomst.

  • Klacht over ambtenaar of bestuurder

    Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over de manier waarop u bent behandeld. Dan kunt u een klacht indienen. Een klacht gaat over gedrag van een ambtenaar of bestuurder van de gemeente. U kunt een klacht hebben over bijvoorbeeld: niet beantwoorden van een brief niet nakomen van een toezegging een slechte behandeling of benadeling door een ambtenaar of bestuurder. Voorwaarden Uw klacht gaat over een gedraging van een ambtenaar of bestuurder van de gemeente De gedraging waar de klacht betrekking op heeft, is niet ouder dan 1 jaar. Kosten Geen. Aanvraag Vermeld op uw aanvraag: of de klacht over een ambtenaar of bestuurder gaat naam van betrokken ambtenaar of bestuurder reden van de klacht, datum en toelichting. Klacht indienen via onlineregelen.kaagenbraassem.nl U logt in met DigiD of eHerkenning. U ontvangt binnen 6 weken een reactie. Gerelateerde informatie Bent u niet tevreden over de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u een klacht indienen via de nationaleombudsman.nl Heeft u bezwaar tegen een beslissing van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken tegen een gemeentelijk besluit Heeft u een klacht over zaken in de openbare ruimte? Dan kunt u een melding doen via een melding openbare ruimte.