Zoekresultaat 181 - 188 van 188 resultaten

  • Omgevingsplan aanpassen (voorheen bestemmingsplan)

    In het omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) staan regels over het gebruik van de grond en van de gebouwen die daarop staan. Het omgevingsplan gaat over het gehele grondgebied van de gemeente. Het omgevingsplan biedt u antwoord op vragen zoals: -Mag in het gebied gebouwd of verbouwd worden? -Hoe mag een stuk grond gebruikt worden? -Mogen wegen worden aangelegd? -Mogen bedrijven zich vestigen in het gebied? Wilt u grond of gebouwen anders gebruiken dan in het omgevingsplan staat? Dan kunt u de gemeente vragen het plan aan te passen. Als u gaat (ver)bouwen binnen Edam-Volendam of u wilt het gebruik van uw grond of gebouw veranderen, dan is het raadzaam om vooraf het omgevingsplan in te zien. Hierin staat de bestemming van een gebied beschreven en de regels waaraan men zich moet houden. U kunt op afspraak langskomen. Maak hiervoor telefonisch een afspraak.

  • Dorps- en wijkraden Edam-Volendam

    Heeft u in uw buurt een dorpsraad of wijkraad? Dan vragen wij u contact met hen op te nemen voor steun van uw idee. Subsidie aanvragen kan via onderstaande knop. Lees hieronder op de pagina wat u nodig heeft voor deze aanvraag.

  • Milieuvervuiling melden

    U kunt een melding doen als een persoon of bedrijf zorgt voor luchtvervuiling, bodemvervuiling, stankoverlast of geluidsoverlast. Maar bijvoorbeeld ook als iemand illegaal afval stort of beschermde dieren illegaal houdt.

  • Trouwen in het buitenland

    Wat leuk dat u in het buitenland gaat trouwen. Het is belangrijk dat u daar kunt aantonen dat u niet getrouwd bent en geen geregistreerd partnerschap hebt met iemand anders. Dit doet u met een ongehuwdverklaring of een verklaring van huwelijksbevoegdheid. Deze verklaringen kunt u bij ons aanvragen. Maak hiervoor telefonisch een afspraak.

  • Loonkostenvoordeel

    Dit is een landelijke regeling. Het gaat om een tegemoetkoming in de loonkosten voor ouderen en mensen met een arbeidsbeperking.

  • Contact met de Raadsleden

    Contactgegevens en samenstelling Raadsleden

  • Overlijdensaangifte

    Als iemand overlijdt doet u hiervan aangifte in de gemeente waar deze persoon is overleden. De gemeente verwerkt het overlijden in de burgerlijke stand en de Basisregistratie Personen (BRP). Aangifte doen is verplicht. Meestal doet de uitvaartondernemer dit. Als nabestaande kunt u dit ook zelf doen. Uitvaartondernemers kunnen hier digitaal aangifte doen. Wilt u zelf aangifte doen, dan kunt u hiervoor een afspraak maken.

  • Melden beëindiging geregistreerd partnerschap

    Wilt u een geregistreerd partnerschap beëindigen? Afhankelijk van de situatie doet u dat via de rechtbank, een advocaat of notaris. U schrijft de beëindiging binnen zes maanden na de uitspraak in bij de gemeente waar het partnerschap werd geregistreerd. Pas dan is de beëindiging definitief.