Zoekresultaat 11 - 20 van 32 resultaten

  • Alcohol schenken en/of verkopen

    Ben je een ondernemer met een horecabedrijf, kantine of slijterij? Dan moet je in het bezit zijn van een alcoholvergunning. Alleen dan mag je alcoholische dranken schenken of verkopen.

  • Standplaatsvergunning

    Je hebt ook een vergunning nodig voor een kraam of verkoopwagen aan het water of op eigen grond. Wil je bijvoorbeeld een ijskraam, oliebollenkraam of een kraam voor promotie neerzetten? Vraag dan een standplaatsvergunning aan. Wil je in een kraam gedachten of gevoelens openbaar maken? Dan heb je geen vergunning nodig. Je hebt dit recht vanuit de Grondwet. Wil je als inwoner, bedrijf of instelling (eenmalig) op de weekmarkt in Hattem staan? Neem dan contact op met de stichting Markten Noord-Veluwe. Kijk voor meer informatie op weekmarkt.

  • Evenement organiseren

    Organiseer je een evenement op een voor publiek toegankelijke plaats? Dan heb je mogelijk een evenementenvergunning nodig. Soms is een melding voldoende. Je kunt online een vergunning aanvragen of een melding indienen met DigiD of eHerkenning.

  • Vuur stoken in de openlucht

    Je mag zonder toestemming geen vuur stoken in de openlucht. Je kunt hiervoor een ontheffing aanvragen. Het verbod geldt niet voor rookwaren, kaarsen en vuur voor bakken en braden. Ook geldt het niet voor de vuurplaats bij scouting de Trijsberg aan de Oranje Nassaulaan en voor de stookplaats van het Amfitheater van de Zandkreek aan de Koeweg. Voorwaarde voor vuur stoken is wel dat dit geen gevaar mag opleveren voor de omgeving. Ook mag er geen sprake zijn van fase 2 (extra alert) bij natuurbrandgevaar. Kijk voor meer informatie hierover op www.natuurbrandrisico.nl. In bijvoorbeeld bossen en natuurgebieden kan een rookverbod gelden. Ga je vuur stoken bij de stookplaats van het Amfitheater van de Zandkreek? Neem dan contact op met het verhuurkantoor van de Zandkreek via telefoonnummer (038) 423 95 19.

  • Uitrit, melding

     

  • Inschrijving in Nederland

    Ga je gedurende een half jaar langer dan 4 maanden in Nederland wonen? Dan moet je je inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat doe je bij de gemeente waar je gaat wonen. Doe dit binnen vijf werkdagen na je aankomst in Nederland.

  • Monument aanwijzen

    Wij bekijken of het gebouw of terrein belangrijk is voor de gemeente. Bijvoorbeeld door de schoonheid van het gebouw of terrein. Of door de wetenschappelijke en cultuurhistorische waarde. Plaatsen wij het gebouw of terrein op de gemeentelijke monumentenlijst? Dan gelden er strengere regels. Je kunt een monument bijvoorbeeld alleen verbouwen of slopen als je hiervoor een omgevingsvergunning hebt gekregen. Afspraak maken

  • Achternaam voor je kind kiezen

    Het eerste kind van een getrouwd heterostel krijgt automatisch de achternaam van de man. Dit geldt ook als je samen een geregistreerd partnerschap hebt. Je kunt als ouders ook besluiten om het kind de achternaam van de moeder te geven. Dit moet je doorgeven aan de gemeente.

  • Incidentele festiviteit organiseren

    Organiseer je een evenement en wil je graag ontheffing van de geldende geluidsnormen? Een kennisgeving van een incidentele festiviteit kan zo’n ontheffing bieden. Je kunt dit online doen met eHerkenning of DigiD namens een bedrijf.

  • Verklaring persoonsgegevens afleggen

    Officiële gebeurtenissen die plaatsvinden in het buitenland, zoals geboorte, huwelijk of overlijden, moet je doorgeven bij de gemeente. Je bent ook verplicht de officiële documenten van deze gebeurtenissen af te (laten) geven.