Zoekresultaat 11 - 20 van 79 resultaten

  • Waarom afval scheiden?

    In onze gemeente scheiden we verschillende soorten afval. Denk hierbij aan glas, papier, textiel en PMD (plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons), maar ook al het afval op het afvalaanbiedstation, zoals koelkasten, puin en grond. Dit doen we omdat afval scheiden veel oplevert.

  • Blauwe zone

    Wilt u parkeren in een parkeerschijfzone (blauwe zone)? Dan bent u verplicht een parkeerschijf te gebruiken. De maximale parkeertijd staat op het verkeersbord bij de zone. De blauwe zone is bedoeld om langdurig parkeren tegen te gaan.

  • Leegstaande woning verhuren

    Staat uw oude woning al een tijd te koop, terwijl u al in uw nieuwe woning woont? Of bezit u een voormalige school of ander gebouw en staat dit leeg? Of heeft u een woning of gebouw dat wordt gesloopt of gerenoveerd? Dan mag u die tijdelijk als woonruimte verhuren. U heeft hiervoor wel een vergunning van de gemeente nodig.

  • Graf aanvragen of as verstrooien

    Als een dierbare van u is overleden, kunt u diegene begraven op een gemeentelijke of particuliere begraafplaats. Als u uw dierbare wilt begraven op een gemeentelijke begraafplaats, moet u bij de gemeente een graf aanvragen. U kunt ook as van uw gecremeerde dierbare bijzetten of uitstrooien op een van de gemeentelijke begraafplaatsen. De uitvaartondernemer kan dit voor u regelen. Wilt u een grafmonument of een gedenkteken op het graf, de urnennis of het urnengraf plaatsen? Daarvoor heeft u een vergunning nodig. Dit kan de steenhouwer voor u regelen.

  • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

    Wilt u in het buitenland trouwen? Dan heeft u soms een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Een huwelijksbevoegdheidsverklaring is een internationaal document. Daarin staat dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen. Het verschilt per land welke documenten u nodig heeft. Vraag dit na bij de instantie waar u gaat trouwen. Vraag ook of u volgens de rechten van dat land mag trouwen.

  • Aangifte van overlijden

    Meestal geeft de begrafenisondernemer bij de gemeente aan dat iemand is overleden. Maar als nabestaande kunt u ook zelf aangifte van overlijden doen. U geeft het overlijden aan in het gemeentehuis als iemand in de gemeente Zevenaar is overleden. Maak daarvoor online een afspraak.

  • Begraven en cremeren

    U kunt een overleden dierbare laten begraven of cremeren. Hiervoor hebt u toestemming nodig van de gemeente. Meestal regelt uw uitvaartondernemer dit voor u.

  • Kies een betrouwbaar ontstoppingsbedrijf

    Sommige bedrijven met spoedservice maken misbruik van uw noodsituatie. Let dus goed op als u een bedrijf zoekt. Voorkom slechte reparaties en hoge kosten (tot duizenden euro’s). Dit soort bedrijven beweren ook weleens dat u de kosten achteraf kunt declareren bij de gemeente als het probleem op gemeentegrond ligt. Dit is niet juist.

  • Verstopping riool

    Riool verstopt? Onderzoek dan eerst waar de oorzaak van de verstopping zit. Zit de rioolverstopping op uw eigen terrein? Dan schakelt u zelf een bedrijf in. Zit de verstopping in de gemeentegrond? Bel ons. Wij verhelpen de verstopping.

  • Zienswijze

    Wilt u reageren op een ontwerpbesluit van de gemeente Zevenaar? Dan kunt u ons dat laten weten. Zo’n reactie op een ontwerpbesluit of ontwerpplan noemt de wet een zienswijze.