Zoekresultaat 11 - 20 van 220 resultaten

  • Collectieve zorgverzekering

    Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering hebben. Ook kinderen moeten een eigen basisverzekering hebben. Tot zij 18 worden is de basisverzekering gratis. Ook geldt er dan nog geen eigen risico. Met een basisverzekering kunt u naar de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek.

  • Een kind erkennen en naam kiezen

    Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap met de moeder van het kind? Dan wordt u automatisch de wettelijke ouder. Anders kunt u het kind erkennen bij de gemeente. U wordt dan alsnog de wettelijke ouder. U kunt een kind al voor de geboorte erkennen.

  • Alarminstallatie, vergunning

    Als u een alarmsysteem in uw huis of bedrijf wilt installeren, moet u soms een omgevingsvergunning bij de gemeente aanvragen. Bijvoorbeeld als u een alarmsysteem in een monumentaal pand wilt installeren. Het systeem moet voldoen aan de voorwaarden die in de vergunning staan.

  • Paspoort, identiteitskaart, Nederlanders zonder vaste woon- of verblijfplaats

    Heeft u de Nederlandse nationaliteit maar geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland? Dan kunt u toch een paspoort of identiteitskaart aanvragen. U moet bewijzen dat u in Nederland was vanaf de datum van uitschrijving in de Basisregistratie Personen tot het moment van aanvragen.

  • Kleding, textiel en schoenen

    Oude kleding en/of schoenen kunt u naar een milieupark of kringloopwinkel brengen. Als uw stichting oude kleding en schoenen wilt ophalen voor hergebruik, een goed doel of handel, dan vraagt u om toestemming.

  • Inkomensvoorziening oudere en arbeidsongeschikte zelfstandigen (IOAZ)

    Wanneer u als zelfstandig ondernemer stopt met uw eigen bedrijf, heeft u misschien niet meteen ander werk. Uw inkomen kan dan onder het sociaal minimum raken. De IOAZ-uitkering biedt mogelijk uitkomst. IOAZ staat voor inkomensvoorziening oudere en arbeidsongeschikte zelfstandigen.

  • Naamgebruik, verzoek aanduiding

    Bij de gemeente kunt u aangeven dat u met een andere achternaam wil worden aangeschreven. Dit kan met een verzoek aanduiding naamgebruik.

  • Uittreksel of afschrift burgerlijke stand

    Een uittreksel of afschrift uit de Burgerlijke Stand is een overzicht van belangrijke feiten in het leven. Bijvoorbeeld geboorte, overlijden, huwelijk, echtscheiding of partnerschapsregistratie. U kunt een uittreksel of afschrift alleen aanvragen bij de gemeente waar deze gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

  • Melding psychische hulp

    Denkt u dat iemand dringend psychische hulp nodig heeft? Meld dit bij de gemeente in het kader van de Wet verplichte Geestelijke Gezondheidszorg (Wvggz). De gemeente onderzoekt dan of er verplichte ggz nodig is. Na uw melding neemt iemand van de gemeente contact met u op. U kunt dan uitleggen wat aan de hand is en waarom u zich zorgen maakt. 

  • Zelfbeheer openbaar groen

    #