Zoekresultaat 11 - 20 van 58 resultaten

  • Monumentenvergunning

    Als u wijzigingen wilt aanbrengen aan een monumentaal gebouw, bouwwerk of object hebt u meestal een omgevingsvergunning voor monumenten nodig. U hebt geen vergunning nodig voor normaal onderhoud. U vraagt online een vergunning aan bij het Omgevingsloket. U kunt daar ook eerst controleren of u echt een vergunning nodig hebt. En of u nog andere vergunningen moet aanvragen.

  • Bezwaar tegen parkeerboete

    Als u van ons een parkeerboete krijgt, dan hebt u niet of te weinig parkeergeld betaald. U kunt bezwaar maken als u het niet eens bent met de boete. Omdat parkeergeld eigenlijk parkeerbelasting is en de boete een naheffing, dient u uw bezwaar in bij onze belastingorganisatie Cocensus. Doe dit binnen 6 weken nadat u de parkeerboete hebt ontvangen.

  • Vergunning tijdelijke verhuur bij leegstand

    Om leegstand tegen te gaan, kunt u uw leegstaande koopwoning of huurwoning tijdelijk verhuren. U vraagt hiervoor een tijdelijke verhuurvergunning bij ons aan. Dit doet u door het aanvraagformulier te downloaden, het in te vullen en te mailen naar: planadministratie@haarlem.nl.

  • Subsidie duurzame sportverenigingsgebouwen

    Sportverenigingen kunnen subsidie aanvragen om hun gebouwen energiezuiniger te maken. De subsidie is voor energie-efficiëntie - en waterbesparingsmaatregelen. De eerste €10.000 krijgt u helemaal gesubsidieerd. Daarna betaalt u 20% van de kosten van de maatregelen zelf tot een maximaal subsidiebedrag van €100.000.

  • Sloopmelding en -vergunning

    Als u een gebouw of een deel daarvan wilt slopen, hebt u meestal geen vergunning nodig. Wel moet u het melden als u meer dan 10 kubieke meter sloopafval verwacht. Of als er asbest vrijkomt, ook al is dit maar een klein beetje. U meldt de sloop via het Omgevingsloket. U kunt daar ook controleren of u toch een omgevingsvergunning voor slopen nodig hebt. Omgevingsdienst IJmond behandelt uw aanvraag en verleent de vergunning.

  • Ontheffing voorwerp in de openbare ruimte plaatsen

    Plaatst u een voorwerp voor bouwwerkzaamheden op de openbare weg, dan hebt u meestal een ontheffing nodig. In ieder geval voor kranen, hoogwerkers en (bouw)liften. En voor het plaatsen van een verhuis- of vrachtwagen waardoor de weg wordt geblokkeerd. En voor steigers en andere voorwerpen als die gedurende lange tijd staan. U vraagt de ontheffing minstens 3 weken van te voren online aan. Is er bij uw aanvraag een verkeersplan nodig, dan uploadt u dit plan bij deze aanvraag en tegelijk in platform LTC-TVM.

  • Ontheffing voor rijden in voetgangersgebied

    Het voetgangersgebied in de binnenstad is met paaltjes afgesloten voor het verkeer. U kunt een ontheffing aanvragen als u in het voetgangersgebied woont of een bedrijf hebt. Of als u er voor uw werk moet zijn, bijvoorbeeld als taxichauffeur, pakketdienst of leverancier. U krijgt dan een pas waarmee u de afsluitpaaltjes opent. Via parkeren.haarlem.nl vraagt u de ontheffing aan.

  • Parkeerzones

    Haarlem heeft gebieden waar u een parkeervergunning nodig hebt of betaalt om te parkeren.

  • Wegwerkzaamheden

    Op het Bereikbaarheidsportaal vindt u een kaart met de huidige en geplande wegwerkzaamheden en informatie over de bereikbaarheid in de stad. U kunt linksboven zoeken naar een specifieke straat of inzoomen op de kaart.

  • Ontheffing foto- of filmopnamen

    Als u in Haarlem wilt fotograferen of filmen, moet u zich houden aan de algemene regels. Soms hebt u ook een ontheffing nodig. Bijvoorbeeld als u langer dan 2 dagen opnamen maakt, 's nachts wilt filmen of als u filmt in een straat met hoge parkeerdruk. U vraagt de ontheffing uiterlijk 8 weken voor de eerste opnamedag aan.