Zoekresultaat 11 - 15 van 15 resultaten

  • Mestopslag op akkers

    Wilt u mest opslaan dan gelden hiervoor de eisen uit paragraaf 3.4.5. van het Activiteitenbesluit. Voor de tijdelijke opslag van vaste mest dient u een melding te doen. Wilt u mest langer opslaan of in een andere samenstelling, dan gelden hiervoor andere regels. Het meldingsformulier kan hier niet voor worden gebruikt.   Melding tijdelijke mestopslag als burger Melding tijdelijke mestopslag als organisatie Melding tijdelijke mestopslag met buitenlandse adresgegevens U kunt de melding online indienen, maak uw keuze uit de knoppen. U heeft hiervoor als organisatie eHerkenning en als burger DigiD nodig. Doe uw melding minimaal vier weken voordat de inrichting wordt opgericht. Voorwaarden Een mestopslag valt onder deze melding als: De opslag van de vaste mest is tijdelijk De hoeveelheid mest is minimaal 10 m3 en maximaal 600 m3 De duur van de mestopslag is minimaal twee weken en maximaal een half jaar Voor de tijdelijke mestopslag gelden de volgende voorschriften voor de ligging: De opslag moet op ten minste vijf meter van de insteek van het oppervlaktewater liggen De opslag ligt op ten minste 100 meter van een object categorie I (bebouwde kom met stedelijk karakter, ziekenhuis, sanatorium, internaat en objecten voor verblijfsrecreatie) De opslag ligt op ten minste 100 meter van een object categorie II (bebouwde kom of aaneengesloten woonbebouwing van beperkte omvang in een overigens agrarische omgeving en objecten voor dagrecreatie) De opslag ligt op ten minste 50 meter van een object: categorie III (verspreid liggende niet-agrarische bebouwing die aan het betreffende buitengebied een overwegende woon of recreatiefunctie verleent), categorie IV (woning behorend bij een agrarisch bedrijf, niet zijnde een veehouderij waar meer dan 50 of meer mestvarkenseenheden (mve) op grond van een vergunning of Amvb mogen zijn en verspreid liggende niet agrarische bebouwing), categorie V (woningen, behorend bij een veehouderij waar 50 mve of meer op grond van een vergunning of Amvb aanwezig mogen zijn. Voor de tijdelijke mestopslag gelden verder nog de volgende specifieke voorschriften: De opslag moet plaatsvinden op een absorberende laag van tenminste 0,15 meter en een organisch stofgehalte van ten minste 2% (bv turf). Als de mest wordt verwijderd/uitgereden, moet ook de absorberende laag worden verwijderd. Er moet worden gezorgd dat de contact met hemelwater zoveel mogelijk wordt voorkomen. Dat kan bv door het aanbrengen van een overkapping, zeil enz. Mestopslag bij een kinderboerderij Bij kinderboerderijen moet een afstand van 50 meter in acht worden genomen, indien dit niet mogelijk is dient de mest in een afgesloten voorziening te worden opgeslagen en ten minste eenmaal per twee weken worden afgevoerd. Meer informatie Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met team Vergunningen en Handhaving, tel 14 0115.  

  • Belastingen, algemene informatie

    U ontvangt van Sabewa Zeeland een gecombineerd aanslagbiljet “gemeentelijke heffingen” waarop verschillende soorten belastingen voorkomen. Als dat voor u geldt, ziet u op het aanslagbiljet ook de WOZ-waarde. Ook wel de WOZ-beschikking genoemd Sabewa Zeeland verzorgt de belastingen van de gemeente Terneuzen voor de volgende soorten belastingen: Afvalstoffenheffing Forensenbelasting Hondenbelasting Onroerende zaakbelasting Rioolheffing Toeristenbelasting BIZbijdrage Op de website van Sabewa vindt u uitleg over de verschillende belastingsoorten en over de tarieven die bij deze belastingen horen. Verder vind u meer informatie en formulieren voor verschillende aanvragen ook op de website van Sabewa-Zeeland

  • T-tag parkeren in de parkeergarages 'Oostkolk' en 'Theaterplein'

    In de parkeergarages ‘Oostkolk’ en ‘Theaterplein’ is het mogelijk om te betalen met de t-tag. Deze betaalservice wordt geboden door Movenience. Wie al een t-tag heeft voor de Westerscheldetunnel kan datzelfde apparaatje gebruiken voor de parkeergarages maar moet zich daarvoor wel eerst aanmelden. Met een t-tag achter de voorruit van uw auto heeft u geen parkeerkaartje meer nodig en hoeft u niet langer te wachten in de rij voor de betaalautomaat. Bij het inrijden van de parkeergarage drukt op u de speciale t-tag knop en gaat de slagboom open. Bij het verlaten van de parkeergarage kunt u direct uitrijden. De t-tag registreert de parkeertijd en het verschuldigde parkeergeld wordt, net als de tol voor de Westerscheldetunnel, automatisch van uw (prepaid) tegoed afgeboekt. Deurkaart voor toegang na 21:00 uur Bij parkeergarages Oostkolk en Theaterplein in Terneuzen krijgt iedereen tijdens het inrijden met de t-tag een deurkaart. Deze deurkaart heeft u alleen nodig om 's avonds na 21.00 uur de toegangsdeur voor voetgangers te openen en voor het gebruik van de buitenlift van de parkeergarage Oostkolk. Theatertarief Het speciale theatertarief in parkeergarage Theaterplein werkt helaas niet in combinatie met het gebruik van de t-tag. Wilt u gebruik maken van het speciale theatertarief? Dan moet u gewoon een inrijkaartje nemen bij het inrijden (dus zonder de t-tag te gebruiken) en hiermee betalen bij de betaalautomaat bij de ingang naar het theater. Dit kaartje moet u ook gebruiken om de parkeergarage uit te rijden. Aanmelden voor t-tag parkeren Als u gebruik wilt maken van t-tag parkeren, dan moet u zich eerst aanmelden. Dat doet u op de website van Movenience, door te klikken op de button ‘Klant worden, Meld u aan’. U kan zich ook telefonisch aanmelden via de Klantenservice van Movenience. Deze klantendienst kan u telefonisch bereiken op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur met het nummer 0900 44 88 666 (vanuit buitenland: +31 (0)113 76 00 01). Wat kost het? Voor de betaalservice in de Zeeuwse parkeergarages brengt Movenience één totaalprijs  per maand/per t-tag in rekening. Daarnaast betaalt u ook het parkeergeld (via uw prepaid tegoed) van de gemeente Terneuzen (€ 0,14 per 6 minuten en max. € 4 per dag). Als u zich hebt aangemeld voor  de parkeergarages in Terneuzen, geldt deze betaalservice van Movenience ook voor de parkeergarages van Vlissingen en de twee grootste garages van Middelburg. Ook daar is van toepassing dat  de parkeergelden van de genoemde gemeenten via uw prepaid tegoed betaald worden. Meer informatie Klik hier voor uitgebreide informatie over de werking van t-tag parkeren en de kosten van deze betaalservice.

  • Exploitatievergunning

    Begint u een horecabedrijf of neemt u een horecabedrijf over? Bijvoorbeeld een hotel, restaurant, pension, cafetaria, snackbar, discotheek, buurthuis, clubhuis, speelautomatenhal of coffeeshop? Dan heeft u altijd een exploitatievergunning nodig. Uitgezonderd zijn: slijterijen, zorginstellingen en paracommerciële bedrijven. De exploitatie mag niet in strijd zijn met het bestemmingsplan en mag de openbare orde of de woon- en leefsituatie in de omgeving niet nadelig beïnvloeden.Een bibob-toets kan deel uitmaken van de vergunningaanvraag. Neem voor aanvraag eerst contact op met de vakafdeling. Melding brandveilig gebruik en activiteitenbesluit milieubeheer Als er meer dan 50 personen tegelijkertijd in het horecabedrijf aanwezig kunnen zijn, moet u een Melding brandveilig gebruik doen. Vanuit milieuregelgeving moet u bovendien een Melding activiteitenbesluit milieubeheer doen. Meer informatie In artikel 2.28 van de Algemene Plaatselijke Verordening vindt u informatie over de exploitatie van openbare inrichtingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Vergunningen en Handhaving, tel 14 0115.  

  • Bedrijf verhuizen of uitbreiden

    Wilt u uw onderneming verhuizen of uitbreiden? Dan is het goed te weten of de locatie voor de beoogde activiteiten gebruikt mag worden.