Zoekresultaat 11 - 20 van 124 resultaten

 • Informatie over bomen

  Hoe werkt het groenonderhoud in de gemeente? Wanneer wordt een boom gekapt en wanneer niet? En waarom wordt in het voorjaar zo weinig gemaaid? U leest het hier. 

 • Ondernemersverenigingen

  In Eelde-Paterswolde, Vries, Tynaarlo en Zuidlaren zijn ondernemersverenigingen actief waar je je bij aan kunt sluiten. Zoals de naam al doet vermoeden, behartigen zij de algemene belangen van de ondernemers in het gebied. Daarnaast organiseren deze verenigingen vaak samen activiteiten om de binding met het winkelend publiek te bevorderen.

 • Toerisme informatie

  Informatie over toerisme in de gemeente Tynaarlo.

 • Nieuws - de huidige stand van zaken

  Hieronder vindt u recente nieuwsberichten over de centrumontwikkeling in Zuidlaren. Als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen? Neem dan een abonnement op de nieuwsbrief.

 • Advies en ondersteuning voor ondernemers

  Onze bedrijvencontactfunctionaris is het centrale aanspreekpunt voor ondernemers en vormt de schakel tussen het bedrijfsleven en de gemeente. U kunt bij hem terecht met uw vragen en wensen over ondernemen in de gemeente Tynaarlo. Hij is uw gids in gemeenteland. Wilt u direct weten wat u als ondernemer moet weten en regelen? Kijk dan op ondernemersplein.nl met informatie van de rijksoverheid voor ondernemers.

 • Subsidies voor ondernemers

  Als ondernemer kun je in aanmerking komen voor subsidies. Een actueel overzicht van alle subsidieregelingen vind je op de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

 • Andere vergunningen

  Er zijn verschillende activiteiten waarvoor u volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een vergunning of ontheffing nodig heeft, bijvoorbeeld tijdelijk kamperen op een plek die geen kampeerplaats is. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

 • Asbest verwijderen

  Asbest mag u nooit in de afvalcontainer gooien. U kunt als particulier asbest afvoeren naar de milieustraat.

 • Warmtetransitie

  Hoe gaan de dorpen en wijken van de gemeente Tynaarlo energiezuinig worden en waar mogelijk van het aardgas af? Wanneer? En wat zijn mogelijke vervangers voor aardgas? Hoe kunnen we inwoners helpen bij deze zogeheten ‘energietransitie’? Dat zijn centrale vragen die de gemeente beantwoordt in de zogeheten Transitievisie Warmte (TVW). Via de Transitievisie Warmte informeert de gemeente Tynaarlo inwoners, bedrijven en organisaties over kansen voor verduurzaming. Speerpunt van de TVW is gericht op verduurzaming van woningen.

 • Kunst- en cultuursubsidie

  Wil je een activiteit organiseren op het gebied van kunst en cultuur? Een expositie houden? Of een historisch boekwerk maken? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een subsidie van de gemeente.