Zoekresultaat 11 - 20 van 73 resultaten

 • Gemeenteraad

  Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De gemeenteraad van Boxtel telt 23 leden. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente.

 • Opvoeden en opgroeien

  Heb je vragen over het opvoeden van je kind? Maak je je zorgen over de gezondheid of ontwikkeling van je kind? Je kunt met jouw vragen terecht bij Wegwijs.

 • Exploitatievergunning aanvragen

  Als je een horecaonderneming wil openen, uitbreiden of overnemen, heb je daarvoor een exploitatievergunning nodig. Ook als er iets verandert binnen je onderneming zoals het uitbreiden van het terras, een verbouwing/verhuizing plaatsvindt of als je van rechtsvorm verandert, moet je je exploitatievergunning wijzigen of opnieuw aanvragen. Als je alcohol wil schenken in de horecaonderneming, vergeet dan ook niet een alcoholvergunning aan te vragen.

 • Garantstelling of logiesverstrekking

  Komt een bezoeker uit een niet-Europees land voor een kort verblijf naar Nederland? Dan heeft diegene een door jou ondertekend bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking nodig om een visum te krijgen. Zo'n bewijs is maximaal 3 maanden geldig.

 • Bijstandsuitkering

  Heb je niet genoeg geld om van te leven? Dan kan een bijstandsuitkering jou tijdelijk helpen. Met een bijstandsuitkering kun je noodzakelijke kosten betalen zoals huur, eten en drinken.

 • Container, restafval en gft

  Wij halen het restafval (de grijze container) en het groente-, fruit- en tuinafval (de groene container) aan huis op. Wil je weten op welke dag wij jouw grijze of groene container legen? Kijk dan in de AfvalWijzer.

 • Gehandicapten|parkeerkaart

  Kun je niet meer dan 100 meter lopen? Waarschijnlijk kom je dan in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart. Dit kan als bestuurder, maar ook als passagier. Met de kaart kun je op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren in heel Europa. Voor de medische beoordeling van een gehandicaptenparkeerkaart werken wij samen met adviesbureau JPH consult.

 • Meldpunt Goed Verhuurderschap

  Per 1 juli 2023 is de Wet Goed Verhuurderschap ingegaan. Deze wet geeft gemeenten meer mogelijkheden om huurders te beschermen tegen problemen bij het huren van woon- of verblijfsruimten. Door een norm voor goed verhuurderschap te introduceren en gemeenten de mogelijkheid te geven om een verhuurvergunning te verplichten, kunnen gemeenten actief sturen op goed verhuurderschap.

 • Bekendmakingen

  Via deze pagina vind je de officiĆ«le bekendmakingen van de gemeente Boxtel. Wil je een melding krijgen als er in je buurt iets verandert? Dat kan met een gratis abonnement op een e-mailservice.

 • Afschrift burgerlijke stand

  Heb je een bewijs nodig van een levensgebeurtenis? Vraag dan een afschrift uit de burgerlijke stand aan. Als je het afschrift online bij ons aanvraagt en betaalt, ontvang je deze binnen 5 werkdagen per post.