Zoekresultaat 11 - 20 van 65 resultaten

  • Bijzondere bijstand

    Heeft u bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand.

  • Regiotaxi

    Soms lukt het iemand niet om binnen de Noordoostpolder te reizen, ondanks het openbaar vervoer en/of de hulp van familie en vrienden. Dan kan een aanvullende voorziening van de gemeente nodig zijn. Als u in aanmerking wilt komen voor een pas voor de regiotaxi kunt u contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente.

  • Identiteitskaart

    Een identiteitskaart (ID-kaart) vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U kunt hiervoor online een afspraak maken. Na 6 werkdagen kunt u uw ID-kaart afhalen. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een ID-kaart voor jongeren tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

  • Aangifte van overlijden

    Als iemand in Nederland overlijdt, moet dat worden gemeld bij de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal doet de begrafenisondernemer dit. Maar u kunt dit ook zelf doen. Voor de aangifte heeft u de verklaring van overlijden nodig. Deze krijgt u van de arts die het overlijden heeft vastgesteld.

  • Gehandicaptenparkeerplaats

    Bent u gehandicapt en kunt u uw auto niet dicht bij uw huis parkeren? Als u al een gehandicaptenparkeerkaart heeft, dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen.

  • Gemeentebelastingen betalen

    U kunt uw aanslag onroerendezaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing via automatische incasso in maximaal tien gelijke maandelijkse termijnen betalen. Betaalt u op een andere wijze, doe dit dan binnen 2 maanden.

  • Milieumelding of -vergunning

    In de Omgevingswet staan de regels voor milieuvergunningen. In het Omgevingsloket vindt u veel informatie.

  • Bouwen en verbouwen

    Wilt u bouwen, verbouwen, aanbouwen of slopen? Het kan zijn dat u hiervoor een omgevingsvergunning nodig heeft. Dit kunt u opzoeken in de vergunningcheck. De vergunningcheck en -aanvraag doet u bij het Omgevingsloket online van de Rijksoverheid.

  • Studietoeslag

    De studietoeslag is een inkomensondersteunende maatregel voor studenten en leerlingen, die door een structurele medische beperking niet kunnen bijverdienen naast de studie. Het is dan moeilijk om een bijbaan te hebben naast de studie of opleiding. Ook is de drempel om te lenen een stuk hoger dan voor studenten en leerlingen zonder arbeidshandicap, omdat de kans op een baan kleiner is. De studietoeslag is een extra steun in de rug en is niet bestemd voor bepaalde kosten. De studietoeslag is vrij besteedbaar.

  • Alcoholvergunning

    Wilt u als ondernemer alcohol verkopen of schenken? Omdat u een kantine, café, restaurant, bedrijfsrestaurant of slijterij overneemt of begint? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. Ook als u uw horecazaak verplaatst of uw ondernemingsvorm verandert (bijvoorbeeld van een eenmanszaak in een BV) moet u een vergunning aanvragen.