Zoekresultaat 11 - 15 van 15 resultaten

 • Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen

  Een Koninklijke onderscheiding (lintje) is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving. Voor elke uitreiking wordt een moment gekozen. Bijvoorbeeld: Tijdens de lintjesregen, de laatste werkdag voor Koningsdag Tijdens een andere bijzondere gelegenheid die te maken heeft met de reden voor het lintje (zoals een afscheid of jubileum)

 • Een groot evenement organiseren

  U heeft toestemming nodig als u een evenement wilt organiseren waar publiek naartoe mag komen. Als u een groot evenement wilt organiseren (zoals een braderie, concert, optocht of wedstrijd), heeft u een vergunning nodig.  Een klein evenement (bijvoorbeeld een straatfeest of buurtbarbecue) hoeft u alleen te melden bij de gemeente.  

 • Milieumelding doen

  Bedrijven die schade kunnen veroorzaken aan het milieu, moeten voor sommige activiteiten een melding doen. Dit zijn bijvoorbeeld cafés, restaurants, garages, transportbedrijven, tankstations en winkels. Soms heeft u ook een omgevingsvergunning nodig. Bedrijven die het milieu op grote schaal belasten, hebben altijd een omgevingsvergunning nodig.

 • Bijstand voor jongeren aanvragen

  Jongeren met weinig geld kunnen misschien in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. Bent u niet jonger dan 18 jaar en niet ouder dan 27 jaar? Dan moet u eerst zelf 4 weken op zoek gaan naar werk of een opleiding. De gemeente controleert of u voldoende uw best heeft gedaan om een baan of opleiding te vinden. Als u niet uw best heeft gedaan, dan krijgt u geen uitkering. Kreeg u al op jonge leeftijd een ziekte of handicap? En kunt u daardoor niet werken? Dan kunt u vanaf 18 jaar misschien een Wajong-uitkering krijgen. Het aantal personen in uw huishouden bepaalt de hoogte van uw uitkering. Als u met meer mensen in huis woont, kunt u de kosten voor levensonderhoud delen en is uw uitkering lager. Dit geldt niet voor inwonende kinderen tot 27 jaar, studenten en commerciële relaties (huurders).

 • Omgevingsvergunning bouwen aanvragen (technische eisen)

  Als u iets bouwt of verbouwt, moet dat technisch goed genoeg zijn. Daarom moet u een vergunning aanvragen of een melding doen als u iets gaat bouwen of verbouwen. Wat u bouwt of verbouwt heet een bouwwerk. U heeft een vergunning nodig als uw bouwwerk bijvoorbeeld: hoger is dan 5 meter, of een balkon of dakterras heeft of ondergronds wordt gebouwd of aan een monument vast zit Bij kleinere bouwwerken of verbouwingen, zoals een garage of een schuur, moet u een melding doen. Ook voor het bouwen of verbouwen van een woonboot moet u een melding doen. Op de website van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO.nl) staat wanneer u precies een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen. Hou er rekening mee dat u misschien ook nog andere vergunningen nodig heeft als u gaat bouwen.