Zoekresultaat 11 - 20 van 23 resultaten

  • Wet open overheid (Woo)

    De Wet open overheid (Woo), opvolger van de Wet Openbaarheid van bestuur (Wob) regelt het recht op informatie over hoe de overheid handelt en hoe besluiten zijn genomen. Als gemeente verstrekken wij uit eigen beweging al veel informatie. Maar misschien wil jij nog iets anders of iets specifieks weten? Je kunt dan een verzoek doen tot openbaarmaking van bepaalde overheidsinformatie. Dat heet een Woo-verzoek. Je kunt ook in contact komen met onze informatiecontactpersoon. Die kan je helpen om aan informatie te komen, vaak ook zonder dat je daarvoor een Woo-verzoek hoeft in te dienen.

  • Gehandicaptenparkeerplaats

    Heb jij een Europese gehandicaptenparkeerkaart bestuurder die minimaal 2 jaar geldig is? Dan kun je een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. Deze parkeerplaats is dan gereserveerd voor het kenteken van jouw auto. Andere auto’s mogen hier niet parkeren. Je kunt een gehandicaptenparkeerplaats laten aanleggen bij je woning of je werkadres.

  • Omgevingsvergunning kappen

    In Eindhoven hechten we veel belang aan bomen. Bomen hebben vele voordelen: ze dragen bij aan het vastleggen van CO2 en fijnstof, leveren zuurstof en houden water vast. Ook houden ze de stad koel en leveren ze economisch meerwaarde op (de waarde van een huis in de buurt van groen en bomen is hoger). Bovendien zorgen bomen voor biodiversiteit en bepalen ze de identiteit van Eindhoven. En natuurlijk zorgen bomen voor een prettige omgeving.

  • Gevonden of verloren voorwerpen

    Heb je zelf iets verloren of gevonden? Of wil je weten of iemand anders jouw verloren voorwerp heeft teruggevonden? Kijk dan op verlorenofgevonden.nl. Heb je een vraag? Bel dan naar 040 238 50 23 of 06 55 40 55 85 tussen 08.00-16.00 uur. Mailen kan ook naar verlorenofgevonden@eindhoven.nl. 

  • Akte of uittreksel Burgerlijke Stand (BS)

    Elke levensgebeurtenis, zoals een geboorte, huwelijk of echtscheiding, wordt vastgelegd bij de gemeente waar deze plaatsvond. Wil je bewijs van zo’n gebeurtenis in Eindhoven en ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je een afschrift (kopie akte) of internationaal uittreksel van deze gebeurtenis opvragen.

  • Standplaats voor promotie

    Wil je een product of dienst promoten (gratis weggeven of aanprijzen)? Vraag online een promotiestandplaats aan als je op een vaste plek wilt gaan staan. Samplen en flyeren (promoten terwijl je je verplaatst, bijvoorbeeld in het centrum of van deur tot deur) hoef je niet te melden.Wil je met een foodtruck in Eindhoven gaan staan? Let dan op het volgende:Het is niet meer mogelijk om zonder vergunning een standplaats in te nemen. Vanwege het groeiende aantal foodtrucks en ontvangen klachten is het tot nu toe gehanteerde gedoogbeleid gestopt. Het standplaatsenbeleid wordt momenteel herzien waarbij vaste (tijdelijke) standplaatsen plaats zullen maken voor flexibele standplaatsen. Dit biedt meer ruimte voor foodtrucks. Vooruitlopend op dit beleid worden geen standplaatsvergunningen meer verleend. Een mogelijkheid kan zijn om een standplaats/vergunning aan te vragen op één van de weekmarkten. Zie de informatie onder Standplaats weekmarkt.Op illegaal ingenomen standplaatsen wordt gehandhaafd.

  • Melding openbare ruimte

    Doet een lantaarnpaal het niet? Ligt een stoeptegel los? Zie je ergens een fietswrak? Heb je een opmerking over het onderhoud van groen in je straat of een speelplek in je buurt? Of een idee om een probleem in de openbare ruimte op te lossen? Maak dan een melding openbare ruimte.

  • Alcoholwetvergunning

    De alcoholwetvergunning is bedoeld voor horecabedrijven die tegen betaling alcoholhoudende drank schenken (voor gebruik ter plaatse) zoals een restaurant, café of een paracommercieel horecabedrijf zoals een sportkantine of verenigingsgebouw. De alcoholwetvergunning is ook bedoeld voor slijtersbedrijven die alcoholhoudende drank verstrekken (in gesloten verpakking) voor gebruik elders dan ter plaatse.

  • Omwisselen buitenlands rijbewijs voor Nederlands rijbewijs

    Heb je een rijbewijs van een van de lidstaten van de Europese Unie (EU) of uit Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland (Europese Vrijhandels Associatie (EVA) landen)? Dan mag je het in Nederland maximaal 15 jaar gebruiken (gerekend vanaf afgifte in het buitenland). Daarna moet je het omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Voorwaarde is wel dat het rijbewijs geldig is.

  • Vluchtelingenpaspoort

    Woon je in Nederland, heb je een verblijfsvergunning type III of IV en wil je naar het buitenland? Dan kun je een vluchtelingenpaspoort aanvragen als je geen paspoort van je thuisland hebt. Maak online een afspraak voor het aanvragen van een vluchtelingenpaspoort.