Zoekresultaat 11 - 20 van 23 resultaten

  • Particulier graf kopen

    Op de begraafplaatsen van de gemeente kunt u een particulier graf (ook wel eigen graf of een familiegraf genoemd)kopen. De eigenaar (rechthebbende) bepaalt wie in het graf begraven wordt. Wilt u een particulier graf kopen? U kunt kiezen uit: een zandgraf: de kist wordt dan direct in de grond begraven. een keldergraf: de kist wordt in een (gemetselde of betonnen) kelder in de grond begraven. U kunt ook kiezen voor een urnengraf of urnennis. De urn wordt in een zandgraf of in een nis geplaatst. Eigenaar van het graf Het recht op een grafruimte wordt aan 1 iemand uitgegeven. Dit is de rechthebbende. Deze persoon bepaalt wie in de grafruimte wordt bijgezet. De rechthebbende moet: voor grafbedekking zorgen het onderhoudsrecht betalen ervoor zorgen dat de begraafplaats de laatste adresgegevens heeft Rechthebbende voor bepaalde tijd Zandgraven worden voor 10, 20, 30 of 40 jaar uitgegeven. Keldergraven worden voor minimaal 20 jaar uitgegeven. Het recht op een graf voor bepaalde tijd eindigt als de looptijd afloopt. De rechthebbende kan: de termijn verlengen de termijn beëindigen het grafrecht naar een andere persoon overboeken

  • Overlijden in het buitenland

    Als een naaste in het buitenland overlijdt, moet u enkele zaken regelen. De Nederlandse ambassade of het consulaat of het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u daarbij. Lees hierover meer op de website www.nederlandwereldwijd.nl.

  • Parkeervergunning bedrijven

    Ligt uw bedrijf in een wijk waar betaald parkeren geldt, dan kunt u een parkeervergunning voor bedrijven aanvragen. Maximaal 1 vergunning voor een bedrijfsauto en 1 vergunning voor een privévoertuig van de eigenaar van het bedrijf. Het gaat om de wijken Centrum, Kerk en Zanen, Carmenplein. Klanten van bedrijven betalen via de parkeerautomaat of mobiel parkeren. U vraagt de parkeervergunning aan bij Parkeerservice.

  • Benoeming tot gasttrouwambtenaar

    Voltrekt u als gasttrouwambtenaar een huwelijk of geregistreerd partnerschap, dan wordt u benoemd tot gasttrouwambtenaar voor 1 dag. U levert hiervoor een aantal benodigde documenten in.

  • Ondernemersplein

    U bent ondernemer of u wilt een onderneming starten? Veel informatie vindt u op het Ondernemersplein.nl. Informatie voor ondernemers van bijvoorbeeld organisaties zoals de Belastingdienst, Kvk en onszelf staat hier bij elkaar. 

  • Huishoudelijke hulp

    Heeft u (tijdelijk) hulp of ondersteuning nodig bij het huishouden en u kunt hiervoor geen familie of vrienden inschakelen. Dan kunt u bij Tom in de buurt huishoudelijke hulp aanvragen. U kunt denken aan: het schoonmaken van uw huis zorgen voor schone kleding boodschappen doen maaltijdvoorziening (tijdelijke) zorg voor  uw kind(eren) helpen bij het organiseren van uw huishouden Wilt u weten welke thuiszorgaanbieder u kunt kiezen? Neem dan contact op met Tom in de buurt.

  • Grafrechten overboeken

    Wanneer de persoon die een grafrecht heeft is overleden, dan kunnen de nabestaanden de grafrechten laten overboeken op hun naam. Wilt u het grafrecht bij leven overboeken, bel dan met 14 0172.

  • Klein chemisch afval (kca)

    Klein chemisch afval (kca) is huishoudelijk afval waar chemische stoffen in zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Het afval bevat bijvoorbeeld lood, kwik, cadmium, chroom of organische oplosmiddelen. U herkent klein chemisch afval aan het symbool: een afvalcontainer met een kruis erdoorheen. U levert klein chemisch afval in bij afvalbrengstation Ecopark DeLimes. U mag het niet bij uw andere afval weggooien. Wat is klein chemisch afval batterijen of (kapotte) oplaadbare batterijen chloor, spiritus, petroleum spaarlampen/energiezuinige lampen tl-buizen vloeibare gootsteenontstopper lampenolie meubelwas bestrijdingsmiddelen/insecticiden vlooienband petroleum schoensmeer spuitbussen nagellak, aceton, cosmetica medicijnen kwikthermometers injectienaalden (in speciale box, verkrijgbaar bij de apotheek) verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen lijmen, kitten, vulmiddelen, kneedbaar hout bij het verven gebruikte producten zoals ammoniak, terpentine, thinner, verfafbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, kwastontharder en wasbenzine kwikschakelaars (zoals "niet-digitale" verwarmingsthermostaten) fotofixeer / foto-ontwikkelaar etsvloeistoffen zoals salpeterzuur of zwavelzuur zoutzuur accu's benzine, motorolie, afgewerkte olie, remolie koelvloeistof oliefilters Wel of geen klein chemisch afval? Check de Afvalscheidingswijzer (MilieuCentraal). 

  • Parkeren in een blauwe zone

    In een blauwe zone mag u maximaal 2 uur gratis parkeren met gebruik van een parkeerschijf. Draai bij aankomst uw parkeerschijf naar het tijdstip van aankomst. U kunt de blauwe zone herkennen aan de blauwe streep langs de stoeprand of op de weg. Wanneer geldt de blauwe zone Maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 13.00 uur. Blauwe zones gelden niet op feestdagen en op feestdagen die als zondag gelden: Nieuwjaarsdag 1e en 2e Paasdag Koningsdag Hemelvaartsdag 1e en 2e Pinksterdag 1e en 2e Kerstdag Parkeervergunning voor blauwe zones Er zijn 2 blauwe zones waarvoor een parkeervergunning kan worden aangevraagd: Kerk en Zanen Anna van Burenlaan (en omgeving) Woont u in een van deze blauwe zones of heeft u hier uw bedrijf? Dan kunt u een parkeervergunning aanvragen bij Parkeerservice. Voor andere blauwe zones in de gemeente zijn geen parkeervergunningen verkrijgbaar. Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u onbeperkt parkeren in een blauwe zone. U moet de kaart goed zichtbaar achter uw voorruit leggen. Of u start een parkeeractie met de 'GPA gehandicaptenparkeerapp'. Deze kunt u downloaden in de Google Play Store (Android), Appstore (Apple).

  • Afstand doen van grafrechten

    Een particulier graf of urnenplaats op een gemeentelijke begraafplaats koopt u voor een bepaalde periode. U betaalt hiervoor grafrechten. Loopt de termijn af, dan kunt u de grafrechten verlengen of afstand doen van de grafrechten. Afstand doen van grafrecht kunt u ook op ieder moment doen.