Zoekresultaat 11 - 13 van 13 resultaten

  • Ontheffing openings- en sluitingstijden horeca

    Eigenaren van een horecabedrijf kunnen een ontheffing krijgen voor de openings- en sluitingstijden van hun bedrijf. Dit kan voor het organiseren van een feest of evenement. Binnen 8 weken hoort u van de gemeente of de ontheffing wordt verleend. Aanvragen U vraagt uw ontheffing aan in het gemeentehuis. Maak hiervoor eerst telefonisch een afspraak. Kosten Het aanvragen van een ontheffing kost € 130,40. Voorwaarden De belangrijkste voorwaarden zijn: U krijgt de ontheffing maximaal 12 keer per jaar. U organiseert een eenmalig feest of evenement.

  • Leegstand, melding

    Eigenaren van winkelpanden in het centrum van Brunssum die langer dan zes maanden leegstaan, zijn verplicht die leegstand te melden bij de gemeente. Eigenaren die verzuimen dit tijdig te doen, lopen risico op een boete. Afhankelijk van de overschrijding van de termijn en de grootte van het winkelpand, kan de boete oplopen tot € 7.500,- euro. De verplichting vloeit voort uit de gemeentelijke leegstandsverordening die op 1 januari 2012 in werking trad. Doel van deze verordening is het instandhouden van een vitaal centrum en het bestrijden van leegstand. Verplicht melden De eigenaar van een winkelpand dat langer dan zes maanden leegstaat, is verplicht dit te melden bij de gemeente. De gemeente neemt het winkelpand op in een leegstandlijst. Binnen drie maanden na melding vindt er overleg plaats met de eigenaar. Aansluitend kan de gemeente een leegstandbeschikking vaststellen. In die beschikking bepaalt de gemeente of het gebouw geschikt of ongeschikt is voor gebruik, en eventueel of de eigenaar aanpassingen aan het gebouw moet verrichten om het gebouw te kunnen gebruiken, in overeenstemming met de bestemming. Is een gebouw geschikt voor gebruik, en staat het langer dan twaalf maanden leeg, dan kan de gemeente een gebruiker voordragen aan de eigenaar. De eigenaar is vervolgens verplicht om binnen drie maanden deze gebruiker een overeenkomst aan te bieden. Digitaal melden Voor het melden kunt u gebruik maken van het formulier: Melden leegstand Streetwise De gemeente spant zich ook samen met de stichting Streetwise in om nieuwe huurders te vinden voor leegstaande winkelpanden. Geïnteresseerde eigenaren kunnen contact opnemen met de stichting en hun voorstel bespreken. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van stichting Streetwise.

  • Ophangen spandoeken

    Op diverse aangewezen locaties in Brunssum is het mogelijk om spandoeken op te hangen voor het promoten van sport, cultuur, recreatie en evenementen. Wanneer u hiervan gebruik wenst te maken vraagt u minimaal 21 dagen voor het plaatsen van het spandoek een vergunning aan bij de gemeente. Het spandoek moet u zelf maken, ophangen en na maximaal 2 weken ook weer weghalen. De aangewezen locaties: Trichterweg (bij Chinees-Indisch restaurant "De Lange Muur") Emmaweg/SW 20 Akerstraat (nabij ingang "Zeekoelen") rotonde Rimburgerweg bij informatiebord aan de Schinvelderstraat Europalaan/Titus Brandsmastraat SW  20 richting Kennedylaan Per locatie kunnen tegelijkertijd 3 spandoeken worden opgehangen. Voorwaarden Er moet uiterlijk 21 dagen voorafgaand aan het tijdstip waarop de spandoeken worden opgehangen een vergunning zijn aangevraagd bij de gemeente. De spandoeken mogen alleen worden opgehangen voor de aankondiging van activiteiten van Brunssumse non-profit organisaties die de gemeente Brunssum betreffen op het gebied van sport, cultuur, recreatie en evenementen. De spandoeken mogen gedurende een periode van maximaal 2 weken worden opgehangen. Voor het ophangen van de spandoeken staan op de aangewezen locaties palen. Deze palen staan 6 meter uit elkaar, dit is dan ook de maximum breedte van het spandoek.  Vergunning aanvragen Digitaal De vergunning vraagt u digitaal aan via: Aanvragen vergunning ophangen spandoeken Kosten De vergunning voor het ophangen van de spandoeken is gratis.