Zoekresultaat 11 - 20 van 57 resultaten

  • Bijstand, vakantie doorgeven

    Als u een uitkering heeft, mag u maximaal 4 weken per jaar naar het buitenland. Bijvoorbeeld voor vakantie, familiebezoek of een begrafenis. U kunt de dagen in 1 keer opnemen of verspreiden. Tijdens uw verblijf in het buitenland wordt de bijstand doorbetaald. U kunt de vakantiedagen van 2 kalenderjaren niet achter elkaar opnemen.

  • Klacht over Sociale Zaken

    Als u niet tevreden over hoe u bent behandeld door een medewerker van Sociale Zaken, dan kunt u hierover online een klacht indienen.

  • Woonomgeving en vervoer, hulpvraag

    Kunt u niet meer zelfstandig het huis uit of bent u eenzaam en maakt u moeilijk nieuwe vrienden, dan kunt u een gesprek vragen met een medewerker van team Wmo. Hij/zij kijkt samen met u wat u zelf kunt doen of waar mensen uit u omgeving u mee kunnen helpen.

  • Verblijfsvergunning, aanvraag

    U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 3 maanden in Nederland wilt verblijven (wonen, werken en/of studeren). Komt u uit een EU/EER-landen of uit Zwitserland dan heeft u geen verblijfsvergunning nodig.

  • Ontkenning moederschap van de duomoeder

    Als de moeder van een kind getrouwd is of een geregistreerd partnerschap heeft, wordt haar echtgenoot of partner automatisch de ouder van het kind. Voor lesbische stellen komt daar de voorwaarde bij dat het kind verwekt is door kunstmatige bevruchting met behulp van een anonieme zaaddonor.

  • Beroepschrift indienen

    De gemeente beslist over uw bezwaar tegen een gemeentelijk besluit. Als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente over uw bezwaar, dan kunt u in beroep gaan. In de brief van de gemeente met de beslissing op uw bezwaarschrift staat vermeld bij wie u in beroep kunt gaan.

  • Achternaam, wijziging

    Wanneer u uw achternaam wilt wijzigen, kunt u dit aanvragen bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Gebruik hiervoor het speciale aanvraagformulier.Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan wordt uw nieuwe naam opgenomen in de basisregistratie personen (BRP).

  • Grafsteen plaatsen

    U mag bij het graf van een overledene een grafsteen, gedenkplaat of graftuin plaatsen. De vergunning die u hiervoor nodig heeft, regelt de steenhouwer meestal.

  • Meldpunt radicalisering

    Radicalisering is een steeds meer opkomend probleem. Signaleren van mogelijke probleemsituaties is belangrijk om tijdig te kunnen ingrijpen. Radicalisering is een proces dat sommige mensen doormaken waarin ze zich steeds meer afkeren van de samenleving en zo radicaal worden dat zij bereid zijn om grenzen te overschrijden om hun doelen te bereiken.

  • Voortijdig schoolverlaten

    Jongeren die voortijdig de school verlaten, kunnen moeite hebben met het vinden van een baan. U kunt een persoonlijk begeleider van de regionale meld- en coƶrdinatiefunctie (RMC) krijgen. Deze helpt u bij het vinden van een opleiding of werk.