Zoekresultaat 11 - 20 van 55 resultaten

 • Melding gebrek huurpand

  Als u een gebrek wilt melden aan een pand dat u van de gemeente huurt, dan kan dit via het huurportaal via onderstaande knop. Hier kunt u ook volgen hoe wij uw klacht of probleem afhandelen.

 • Ligplaatsvergunning

  Gouda heeft vaste ligplaatsen toegewezen voor woonboten en historische schepen. Om uw woonboot of historisch schip in Gouda neer te leggen heeft u een ligplaatsvergunning nodig. U kunt een bestaande ligplaats overnemen en de ligplaatsvergunning op uw naam laten zetten. 

 • Herbegraven of alsnog cremeren

  Wilt u de overledene in een ander graf (op een andere begraafplaats) plaatsen? Of alsnog cremeren? Dan heeft u toestemming nodig van de gemeente.

 • Voor- en Vroegschoolse Educatie van 2,5 tot 4 jaar

  Veel kinderdagverblijven bieden extra ondersteuning aan bij de ontwikkeling van kinderen met een achterstand. Dit wordt Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) genoemd.

 • Vergunning seksbedrijf

  Wilt u een seksbedrijf beginnen? Dan heeft u een vergunning nodig. We raden u aan contact op te nemen met de gemeente als u van plan bent een vergunning voor een seksbedrijf aan te vragen. Hiervoor kunt u bellen met het team Bijzondere wetten via telefoonnummer 14 0182. We maken dan een afspraak om samen met u door te nemen wat…

 • Vergoeding planschade

  Wordt er een drukke weg aangelegd naast uw woning? Is uw bedrijf minder goed bereikbaar doordat de weg veranderd is? Neemt een nieuw hoog gebouw het zonlicht uit uw tuin weg? Wordt uw bedrijf of uw woning hierdoor minder geld waard? En kon u niet weten dat deze verandering er zou komen? Dan kan het zijn dat u recht heeft…

 • Gouda werkt aan de stad

  Gouda werkt aan de stad om deze beter, toegankelijker en vooral ook aantrekkelijker te maken. De gemeente vindt het belangrijk dat u als bewoner op de hoogte bent van de werkzaamheden die er in uw directe woonomgeving plaatsvinden. Bekijk alle projecten in Gouda op dit moment.

 • Ja-ja-sticker

  In Gouda krijgt u alleen nog reclamefolders als u een ja-ja-sticker op uw brievenbus heeft. Het gaat om folders waar uw adres niet op staat. De nee-ja-sticker en de nee-nee-sticker blijven gelden. Voor huis-aan-huisbladen verandert er niets. Huis-aan-huisbladen worden overal bezorgd, behalve bij brievenbussen met een nee-nee-sticker.

 • Oorlogsgravenconsul

  Iedere gemeente waar oorlogsgraven liggen, heeft een oorlogsgravenconsul. De oorlogsgravenconsul in Gouda is een medewerker van de gemeente. Deze persoon heeft namens de Oorlogsgravenstichting (OGS) contact met gemeente Gouda. De consul wordt officieel benoemd door de burgemeester.

 • Aanmelding Oekraïense vluchteling

  Biedt u in Gouda opvang aan Oekraïense vluchtelingen? Meld deze vluchtelingen dan bij ons aan. Na de aanmelding sturen wij u een e-mail over de inschrijving van de vluchtelingen in de basisregistratie personen (BRP).