Zoekresultaat 11 - 20 van 26 resultaten

 • Briefadres

  Kunt u uw post niet ontvangen op het adres waar u verblijft? Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk in het buitenland woont of omdat u in een zorginstelling of gevangenis verblijft? Dan kunt u een briefadres aanvragen bij de gemeente. Dat doet u persoonlijk in het gemeentehuis.

 • Automatische incasso

  Automatische incasso, rekeningnummer aanpassen, rekeningnummer wijzigen banknummer wijzigen, banknummer aanpassen

 • Aangifte / registratie levenloos geboren kind

  Aangifte / registratie levenloos geboren kind

 • Geboorteaangifte

  Aangifte doen van de geboorte van een kind is verplicht.

 • Zienswijze, bezwaar en beroep

  Zienswijze, bezwaar en beroep.

 • Omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk

  Het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk is een administratieve handeling. Er wordt een omzettingsakte opgemaakt.

 • Aangifte van overlijden

  Meestal geeft de begrafenisondernemer bij de gemeente aan dat iemand is overleden. Maar als nabestaande kunt u ook zelf aangifte van overlijden doen. Dat doet u in het gemeentehuis als diegene in de gemeente Dinkelland is overleden. Aangifte van overlijden moet binnen 6 dagen na het overlijden worden gedaan.

 • Identiteitskaart aanvragen

  Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Een identiteitskaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een identiteitskaart 5 jaar geldig. Na 6 werkdagen kunt u het document persoonlijk afhalen of, tegen betaling, later bezorgen. Let op: ook kinderen moeten persoonlijk aanwezig zijn bij de aanvraag en bij het ophalen.

 • Ontkenning vaderschap

  De akte voor de ontkenning van het vaderschap is een door de gemeente geregistreerde verklaring van de moeder, waarin zij ontkent dat haar overleden wettelijke echtgenoot de vader is van haar (pasgeboren) kind. Volgens de wet blijft uw overleden echtgenoot wettelijk de vader als hij binnen 306 dagen voor de geboorte van uw kind is overleden. Dat geldt ook als u inmiddels hertrouwd bent. Het ontkennen van het vaderschap kan plaatsvinden voor de geboorte van het kind, bij de geboorteaangifte of na de geboorte, maar moet wel gebeuren binnen een jaar na de geboorte van het kind. De ontkenning werkt terug tot de geboorte.

 • Tweede paspoort

  Reist u voor uw beroep veel naar landen die met elkaar in conflict zijn. Of heeft u tijdelijk geen paspoort in verband met een visumaanvraag? Dan kunt u een tweede paspoort aanvragen. Een tweede paspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Een paspoort is 2 jaar geldig. Het is ook mogelijk om uw paspoort te laten bezorgen op een door u te kiezen adres.