Zoekresultaat 11 - 20 van 31 resultaten

 • Verhuizen naar het buitenland

  U gaat langer dan 8 maanden in het buitenland wonen. U geeft dit binnen 5 dagen voor vertrek door aan de gemeente. U doet dit online of persoonlijk op het Stadskantoor. Wij schrijven u dan uit.

 • Geslachtswijziging

  Een geslachtsaanpassing op de geboorteakte kunt u aanvragen in de gemeente waar u geboren bent. U maakt hiervoor een afspraak. Als u wilt kunt u dan ook uw voornaam of voornamen laten aanpassen.

 • Aangifte levenloos geboren kind

  Als een baby levenloos geboren wordt, kunt u als ouder bij de gemeente waar het kind is geboren een akte van geboorte (levenloos) laten opmaken. Een officieel bewijs dat het kind geboren is. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Paspoort voor vluchtelingen

  U woont in Nederland, u bent een vluchteling en u heeft een verblijfsvergunning. U heeft geen identiteitsbewijs uit uw land van herkomst. Als u naar het buitenland wilt, heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Identiteitskaart

  U wilt een identiteitskaart aanvragen of verlengen, voor uzelf of voor uw kind. U maakt hiervoor een afspraak. U moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en het ophalen. Dit geldt ook voor (jonge) kinderen. Na 10 werkdagen kunt u uw nieuwe identiteitskaart ophalen.

 • Paspoort

  U wilt een paspoort aanvragen of verlengen, voor uzelf of voor uw kind. U maakt hiervoor een afspraak. U moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en het ophalen. Dit geldt ook voor (jonge) kinderen. Na 10 werkdagen kunt u uw nieuwe paspoort ophalen.

 • Gebruik achternaam

  U wilt doorgeven of u de achternaam van uw partner of weer uw eigen achternaam wilt gebruiken. U geeft dit met uw DigiD online door aan de gemeente waar u woont.

 • Trouwambtenaar

  Bij een uitgebreide ceremonie kunt u kiezen voor een van onze trouwambtenaren, een trouwambtenaar uit een andere gemeente of u laat een trouwambtenaar voor 1 dag beëdigen in Hilversum. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een broer, zus, buurvrouw of goede vriend(in) laten beëdigen voor 1 dag.

 • Paspoort voor vreemdelingen

  U woont in Nederland en heeft een verblijfsvergunning. U heeft niet de Nederlandse nationaliteit en geen vluchtelingenstatus. U heeft geen identiteitsbewijs uit uw land van herkomst. Als u naar het buitenland wilt, heeft u een vreemdelingenpaspoort nodig. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Levenloos geboren kind inschrijven

  U kunt een levenloos geboren kind in laten schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat is niet verplicht. U maakt hiervoor een afspraak. De enige voorwaarde is dat u op het moment van de aanvraag in Nederland woont of gaat wonen.