Zoekresultaat 11 - 20 van 28 resultaten

 • Een kind erkennen en naam kiezen

  Als u niet automatisch de wettelijk ouder van een kind bent, kunt u een kind erkennen. U kunt dan ook kiezen welke achternaam het kind krijgt. U gaat hiervoor persoonlijk langs bij de gemeente.

 • Verhuizen vanuit het buitenland

  Komt u voor het eerst in Nederland wonen? U moet zich dan persoonlijk inschrijven bij de gemeente. Na uw aankomst in Nederland moet u zich binnen 5 werkdagen inschrijven. Maak een afspraak bij de gemeente waarin u gaat wonen.

 • Paspoort

  Vraag een paspoort aan bij de gemeente waarin u woont. Wilt u een paspoort aanvragen in de gemeente Borger-Odoorn? Maak dan online een afspraak voor het aanvragen van het reisdocument. Bij de afspraak moet u zelf aanwezig zijn. Na 5 werkdagen kunt u het reisdocument ophalen.

 • Paspoort voor vreemdelingen of vluchtelingen

  Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is voor mensen die in Nederland wonen, maar hier niet vandaan komen. Vraag het paspoort persoonlijk aan in de gemeente waarin u woont.

 • Achternaam kind kiezen

  Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt: die van u of van uw partner. Dit kunt u regelen voordat uw kindje geboren is. Deze achternaam geeft u aan ons door.

 • Automatische incasso

  U bepaalt zelf hoe u de gemeentelijke belastingen wilt betalen. Met een automatische incasso betaalt u uw belasting in meerdere termijnen. Een machtiging tot automatische incasso is een doorlopende machtiging en wordt ieder jaar automatisch verlengd. U hoeft een machtiging dus niet elk jaar opnieuw aan te vragen.

 • Loterij organiseren

  Bij een loterij kopen deelnemers loten om prijzen te winnen. Voor het organiseren van een loterij is een vergunning nodig. Vraag de vergunning aan bij de gemeente of bij de Kansspelautoriteit.

 • Identiteitskaart

  Met een identiteitskaart kunt u door bijna heel Europa reizen. Een identiteitskaart is ook een legitimatiebewijs. Deze moet u bijvoorbeeld aan de politie laten zien als die daarom vraagt. Wilt u een identiteitskaart aanvragen? Maak dan online een afspraak voor het aanvragen van het reisdocument.

 • Klacht over de gemeente

  Bent u niet goed behandeld door een van onze medewerkers? Dan kunt u een klacht bij ons indienen.

  Heeft u een klacht over de openbare ruimte? Zoals een stoeptegel die los ligt? Of een fietspad waar het onveilig is? Dan kunt u dit melden via een melding openbare ruimte.

 • Zorgen over geld

  Geldproblemen komen vaak voor en kunnen door verschillende oorzaken komen. Belangrijk is dat u er weer bovenop komt. Lukt het niet om zelf uw schulden te regelen? Dan kunt u bij ons terecht.