Zoekresultaat 11 - 20 van 24 resultaten

 • Adresonderzoek

  Misschien denkt u dat iemand op uw adres staat ingeschreven die er niet woont. Dan kunt u een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente.

 • Paspoort en ID-kaart Nederlander in het buitenland

  Als u Nederlander bent en in het buitenland woont, maakt u een afspraak om een paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) aan te vragen.

 • Trouwen of partnerschap registreren

  In de gemeente Enschede kunt u elke dag van de week trouwen of uw partnerschap laten registreren. U kunt het vieren op elke plek die u wilt en ook een trouwambtenaar kiezen die u wilt.

 • Vluchtelingenpaspoort

  U woont in Nederland en heeft een vluchtelingenstatus. U heeft een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor het aanvragen van een vluchtelingenpaspoort maakt u een afspraak. Na 6 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

 • Bewijs van in leven zijn of Attestatie de vita

  Een Bewijs van in leven zijn is een document van de gemeente waarin staat dat u in leven bent. In het buitenland heet dit een Attestatie de vita. U heeft dit nodig als een pensioenfonds of een andere instantie om een bewijs vraagt dat u in leven bent.

 • Paspoort

  Een paspoort aanvragen kan alleen op afspraak in het Stadskantoor. U kunt een afspraak maken en de kosten direct betalen via iDeal. Tijdens de afspraak hebben wij alleen nog uw vingerafdruk en handtekening nodig. Na 6 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen in het Stadskantoor. Voor het ophalen hoeft u geen afspraak te maken.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart (ID-kaart) aanvragen kan alleen op afspraak in het Stadskantoor. U kunt een afspraak maken en de kosten direct betalen via iDeal. Tijdens de afspraak hebben wij alleen nog uw vingerafdruk en handtekening nodig. Na 6 werkdagen kunt u uw identiteitskaart ophalen in het Stadskantoor. Voor het ophalen hoeft u geen afspraak te maken.

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U heeft dit nodig als u gaat werken in bijvoorbeeld de kinderopvang of het onderwijs. Uw werkgever, vereniging of stichting stuurt u een ingevuld aanvraagformulier voor een VOG. Als u dit formulier heeft aangevuld, maakt u hier een foto of scan van. Dan vraagt u online uw VOG aan. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

 • Gebruik achternaam veranderen

  Uw achternaam verandert nooit bij trouwen of scheiden. U kunt wel veranderen met welke achternaam of achternamen u aangesproken wilt worden. Dit noemen we naamgebruik. De gemeente geeft uw keuze van naamgebruik door aan organisaties zoals de RDW. U kunt dit online regelen met uw DigiD.

 • Betalingsregeling

  Als u een schuld heeft bij de gemeente kunt u een afspraak maken om bijvoorbeeld in termijnen te betalen. Als u al een betalingsregeling heeft en deze wilt veranderen, dan kunt u een wijziging aanvragen. U kunt online een betaalafspraak maken of wijzigen. U heeft DigiD nodig.