Zoekresultaat 11 - 20 van 26 resultaten

 • Vestiging vanuit het buitenland

  Als u vanuit het buitenland naar Reimerswaal verhuist of het komende half jaar minimaal 4 maanden in Nederland bent moet u zich binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk inschrijven bij de gemeente.

 • Bezwaar en beroep

  Indien u het niet eens bent met een besluit van de gemeente Reimerswaal kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad of de burgemeester.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een bewijs van goed gedrag waar werkgevers of instanties om kunnen vragen.

 • Klacht indienen

  De medewerkers en bestuurders van de gemeente Reimerswaal hebben dagelijks veel contact met inwoners, bedrijven en instellingen. Bij zoveel contacten kan er soms iets mis gaan.

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  Iets kwijt, iets verloren, of misschien iets van een ander gevonden? Meld het!

 • Uittreksel persoonsgegevens, BRP (green paper)

  Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) om aan te tonen dat u in de gemeente Reimerswaal woont.

 • Bedrijventerreinen

  Reimerswaal biedt aantrekkelijke vestigingsmogelijkheden voor bedrijven. Op dit moment is het bedrijventerrein De Poort in Rilland het enige bedrijventerrein in onze gemeente dat nog niet volledig is uitgegeven. Alle beschikbare kavels op dit terrein zijn echter in optie. Omdat het voorkomt dat kavels die in optie zijn, uiteindelijk niet worden afgenomen hebben we een wachtlijst aangelegd. Wanneer u interesse heeft, kunt u contact met ons opnemen en kunnen wij u op de wachtlijst plaatsen. De bouwgrond op onze overige terreinen is volledig uitgegeven en is dan ook niet meer beschikbaar.

 • Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (adrescontrole)

  Op het juiste woonadres ingeschreven staan is van groot belang. Voor u als inwoner én voor de overheid. Alle overheidsdiensten gebruiken daarvoor de Basisregistratie Personen (BRP), die de gemeente onderhoudt. Zorg, onderwijs, politie, sociale dienst: overal speelt uw adres een belangrijke rol. Tegelijkertijd is het adresgegeven het meest veranderlijke gegeven in de BRP en daarmee het meest foutgevoelig. Daarom voeren wij, in twijfelgevallen, controles uit.

 • Afschrift akte burgerlijke stand (geboorte-, huwelijks- of overlijdensakte)

  Een akte wordt door de gemeente, waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden, opgemaakt bij geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap en overlijden. Een afschrift van een akte burgerlijke stand kan alleen aangevraagd worden bij de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

 • Grond kopen, huren of gebruiken (geen bouwgrond)

  Soms is het mogelijk om een strookje gemeentegrond van de gemeente te kopen, huren of gebruiken wanneer dit grenst aan uw perceel. Het betreft dan geen bouwgrond maar een (gedeelte van een) plantsoen met de bestemming “groen”. Voor het kopen of huren van deze stukjes grond zijn criteria en voorwaarden opgesteld. De grond moet hieraan voldoen anders kan er niet gekocht of gehuurd worden. We verhuren volkstuintjes in Hansweert, Krabbendijke en Rilland.