Zoekresultaat 11 - 18 van 18 resultaten

 • Groenstrook of snippergroen kopen of gebruiken

  Soms ligt naast een woning of tuin een stuk gemeentegrond. Vaak gaat het om openbaar groen dat onderdeel is van de inrichting van de wijk. De gemeente verkoopt de grond dan meestal niet. U kunt de gemeente wel vragen of u de grond mag kopen. Zonder toestemming mag u de grond niet gebruiken. Gebruikt u al langere tijd gemeentegrond, dan bespreken wij met u of u de grond kunt kopen.

 • Tweede of zakenpaspoort aanvragen

  Reist u vaak naar het buitenland? Dan kunt u een zakenpaspoort of tweede Nederlands paspoort aanvragen. Vraag het reisdocument persoonlijk aan bij de gemeente waarin u woont. Na 5 werkdagen kunt u het reisdocument ophalen.

 • Uittreksel uit de basisregistratie personen aanvragen

  Op een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) staan persoonsgegevens, zoals uw naam en huidige adres. U vraagt het uittreksel aan bij de gemeente waarin u woont.

 • Bezwaarschrift indienen

  Bent u het niet eens met een besluit? Neem dan eerst telefonisch contact met ons op. We nemen dan samen met u het besluit door. U kunt ook direct een bezwaarschrift indienen.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

  Vraag een paspoort of identiteitskaart aan bij de gemeente waarin u woont. Bij de afspraak moet u zelf aanwezig zijn. Na 5 werkdagen kunt u het reisdocument ophalen.

  Vraagt u een reisdocument aan voor uw kind? Uw kind moet dan zelf aanwezig zijn bij het aanvragen en ophalen van het reisdocument.

 • Uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand aanvragen

  Een uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand is een schriftelijk bewijs van bijvoorbeeld een geboorte of huwelijk. U vraagt dit aan bij de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond.

 • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

  Instanties kunnen vragen om een schriftelijk bewijs dat u nog leeft. Er zijn twee soorten: een bewijs van in leven zijn of een attestatie de vita. U vraagt deze documenten aan bij de gemeente waarin u woont of verblijft.

 • Bewijs van Nederlanderschap aanvragen

  Soms moet u bewijzen dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Daarvoor vraagt u een bewijs van Nederlanderschap aan. Dit doet u bij de gemeente waar u bent ingeschreven.