Zoekresultaat 11 - 16 van 16 resultaten

 • Akte geboorte, huwelijk, overlijden

  Een akte is een bewijs van een belangrijke, officiële gebeurtenis in je leven. Elke akte blijft in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Je kunt een afschrift (kopie van de akte) bestellen.

 • Belasting betalen via automatische incasso

  Je kunt de gemeentelijke belastingen betalen via automatische incasso. Je geeft de gemeente toestemming om het geld van je rekening af te schrijven. Dit gebeurt dan in 10 termijnen. Wil je geen automatische incasso, dan betaal je in 2 termijnen.

 • Geboorteaangifte in Amersfoort

  Heb je een kindje gekregen? Gefeliciteerd! De aangifte van geboorte doe je uiterlijk de derde dag na de geboorte in de gemeente waar het kind geboren is. Bij de gemeente Amersfoort kan dat altijd door een afspraak te maken om langs te komen bij de balie in het stadhuis. In bepaalde gevallen kan het ook digitaal. Lees hieronder alle informatie over hoe dit gaat en wat de voorwaarden zijn.

 • Verhuizen

  Verhuis je naar of binnen de gemeente Amersfoort? Geef je voorgenomen verhuizing zo snel mogelijk aan ons door. Dat kan vanaf maximaal 28 dagen voor je verhuizing tot uiterlijk 5 dagen na je verhuizing. Verhuis je van Amersfoort naar een andere gemeente? Meld de verhuizing dan bij je nieuwe gemeente.

 • Kind erkennen

  Heb je een kind of krijg je een kind? En ben je niet getrouwd of heb je geen geregistreerd partnerschap met de biologische moeder? Dan kun je het kind erkennen. Hiermee word je de juridische ouder. Ook krijg je gezag over het kind. Een kind erkennen doe je in het stadhuis. We raden je aan dit voor de geboorte te doen.

 • Bewijs van in leven zijn, Attestatie de vita

  Om op papier te laten zien dat je leeft, heb je een ‘bewijs van in leven zijn’ of attestatie de vita nodig. Pensioenfondsen of andere uitkeringsinstanties vragen hier soms om.