Zoekresultaat 11 - 20 van 20 resultaten

 • Geboorteaangifte doen

  U doet de geboorteaangifte binnen 3 dagen in de gemeente waar het kindje is geboren. Is de derde dag een zaterdag, zondag of feestdag? Dan mag u de aangifte op de eerste werkdag erna doen.

 • Uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand aanvragen

  U kunt een uittreksel of afschrift van diverse akte (n) opvragen uit de burgerlijke stand die plaats hebben gevonden in de gemeente Diemen.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

  Vraag een paspoort of identiteitskaart aan bij de gemeente waarin u woont. Bij de afspraak moet u zelf aanwezig zijn. Minderjarige kinderen moeten ook mee bij aanvragen en ophalen.  Zie verdere toelichting onder het kopje Aanpak. Na 5 werkdagen kunt u het reisdocument ophalen.

 • Geregistreerd partnerschap beĆ«indigen

  Een geregistreerd partnerschap beëindigt u via een advocaat of notaris. Heeft u minderjarige kinderen of bent u het niet met elkaar eens? Dan moet u naar de rechter. De advocaat of notaris meldt de beëindiging bij de gemeente.

 • Eerste inschrijving in Nederland

  Komt u voor het eerst in Nederland wonen? U moet zich dan persoonlijk inschrijven bij de gemeente. Maak een afspraak bij de gemeente waarin u gaat wonen.

 • Een kind erkennen en naam kiezen

  Als u niet automatisch de wettelijk ouder van een kind bent, kunt u een kind erkennen. U kunt dan ook kiezen welke achternaam het kind krijgt. U gaat hiervoor persoonlijk langs bij de gemeente.

 • Klein kansspel organiseren

  Bij een klein kansspel kunnen deelnemers prijzen winnen. Deze prijzen blijven onder een bepaald bedrag. Voorbeelden van kleine kansspelen zijn bingo en rad van avontuur. U meldt een klein kansspel schriftelijk bij de gemeente.

 • Informatie in de basisregistratie personen (BRP)

  In de basisregistratie personen (BRP) staan persoonsgegevens. U kunt gegevens uit de BRP van iemand anders opvragen. U kunt ook geheimhouding van uw eigen persoonsgegevens aanvragen. Voor beide doet u een verzoek bij de gemeente.

 • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

  Instanties kunnen vragen om een schriftelijk bewijs dat u nog leeft. Er zijn twee soorten: een bewijs van in leven zijn of een attestatie de vita. U vraagt deze documenten aan bij de gemeente waarin u woont of verblijft.

 • Verklaring omtrent het gedrag aanvragen

  Met een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) laat u zien dat u zich in het verleden goed gedragen heeft. Werkgevers en andere organisaties kunnen hierom vragen. U vraagt de VOG aan bij Justis of bij de gemeente.