Zoekresultaat 11 - 20 van 21 resultaten

  • Kansspelvergunning

    Als u een loterij organiseert, hebt u een vergunning nodig. U vraagt deze vergunning bij ons aan als de de prijzen en premies bij elkaar niet meer dan € 4.500 waard zijn. En minimaal de helft van de opbrengst naar een goed doel gaat. Doe dit 8 weken van tevoren. In andere gevallen vraagt u een vergunning aan bij de kansspelautoriteit.

  • Briefadres

    Een briefadres is een adres waar u post ontvangt van officiële instanties maar waar u niet woont. Het is een tijdelijke oplossing voor als u geen vast woonadres hebt of in een instelling verblijft. De hoofdbewoner moet toestemming geven dat u dit adres gebruikt als briefadres. En ervoor zorgen dat u uw post ontvangt.

  • Zakenpaspoort

    Als u veel reist, hebt u in uw paspoort misschien meer ruimte nodig voor douanestempels en visa. U kunt dan een zakenpaspoort aanvragen. Voor de aanvraag komt u naar de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt bij de aanvraag. U kunt het paspoort na 5 werkdagen zonder afspraak ophalen.

  • 2e paspoort

    Reist u veel voor zaken, uw beroep of privé? Dan kunt een 2e paspoort aanvragen. Of als u tijdens een reis landen bezoekt die met elkaar in conflict zijn. Voor de aanvraag komt u naar de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt bij de aanvraag. U kunt het paspoort na 5 werkdagen zonder afspraak ophalen.

  • Bewijs van in leven zijn

    Uw pensioenfonds of een andere instantie kan u vragen om een document dat bewijst dat u in leven bent. Dit vraagt u aan in de gemeente waar u staat ingeschreven. Wij sturen het document binnen 5 werkdagen per post naar u toe.

  • Geboorte aangeven

    Binnen 3 dagen na de geboorte van uw kind of kinderen doet u hiervan persoonlijk aangifte. Dit doet u in de gemeente waar het kind geboren is. Voor de geboorteaangifte moet u een afspraak maken. U kunt dit online doen via de blauwe button. Kunt u niet binnen de 3 dagen een afspraak maken dan kunt u telefonisch contact opnemen met 14 023.

  • Kind erkennen

    Als u niet getrouwd bent en ook geen geregistreerd partnerschap hebt, heeft uw kind volgens de wet alleen een moeder. U moet het kind erkennen om de wettelijke vader of duomoeder te zijn. Dat kan ook als u niet de biologische ouder bent. U komt samen met de moeder naar de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Handtekening legaliseren

    Soms moet u aantonen dat de handtekening op een document echt van u is. Bijvoorbeeld als u garant staat voor bezoek uit het buitenland. U laat uw handtekening dan legaliseren in de publiekshal. U neemt het document mee en zet aan de balie uw handtekening. De medewerker van de gemeente bevestigt dat dit dezelfde handtekening is als op uw identiteitsbewijs. Voor het legaliseren van uw handtekening maakt u een afspraak.

  • Verhuizing doorgeven

    U geeft uw nieuwe adres online aan ons door als u naar of binnen de gemeente Haarlem verhuist. Dit kan vanaf 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen erna. De adreswijziging gaat in op de verhuisdatum die u hebt doorgegeven. Wij sturen u een brief als we uw verhuizing in onze gegevens hebben verwerkt.

  • Vluchtelingenpaspoort

    Woont u in Nederland en hebt u een vluchtelingenstatus? Dan hebt u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor de aanvraag komt u naar de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt meteen bij het aanvragen. U kunt het paspoort na 5 werkdagen zonder afspraak ophalen. Vraagt u het paspoort aan voor uw kind, dan moet uw kind mee bij het aanvragen en ophalen.