Zoekresultaat 11 - 13 van 13 resultaten

  • Reizen met kinderen

    Uw kind moet een geldig paspoort of identiteitskaart hebben. Ook als uw kind jonger is dan 14 jaar. Reist u met uw kinderen naar het buitenland en hebben zij een andere achternaam? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. De ouders, verzorgers of personen die gezag over het kind hebben moeten u die toestemming geven.  Toestemming reizende ouder Er zijn verschillende situaties mogelijk waarin een ouder alleen met een minderjarig kind reist. Bijvoorbeeld: Ouder met gezamenlijk ouderlijk gezag reist alleen met kind. Hiervoor heeft u toestemming nodig Ouder met alleen het ouderlijk gezag (eenhoofdig) reist alleen met kind. Hiervoor heeft u geen toestemming nodig, maar wel aanvullende documenten Ouder zonder ouderlijk gezag reist alleen met kind. Hiervoor heeft u toestemming nodig Er is 1 ouder overleden. Dan heeft u een uittreksel uit het gezagsregister nodig. Een uittreksel uit het gezagsregister kunt u schriftelijk aanvragen. Dit doet u bij een rechtbank bij u in de buurt.

  • Loterij, prijsvraag, bingo organiseren

    Een loterij, prijsvraag of bingo is een kansspel. Een kansspel heeft enkele belangrijke kenmerken: De speler kan een prijs winnen. De speler heeft geen beslissende invloed op de uitslag. De opbrengst van het kansspel gaat naar een goed doel van algemeen belang. Bijvoorbeeld een nieuw clubhuis, instrumenten voor de muziekvereniging of renovatie van de kerk. Wilt u een kansspel organiseren? Dan moet u een vergunning aanvragen of een melding doen.  Levende dieren mogen bij kansspelen niet als prijs ter beschikking worden gesteld. Online aanvragen Gebruik voor het organiseren van een loterij of prijsvraag het formulier loterijvergunning. Gebruik voor het organiseren van een bingo het formulier klein kansspel. Webformulier klein kansspel Webformulier loterijvergunning Webformulier kansspelautomatenvergunning

  • Overlijden, aangifte

    Wanneer iemand is overleden, geeft meestal de uitvaartverzorger aan de gemeente door dat deze persoon is overleden. Als nabestaande kunt u ook zelf de aangifte van overlijden doen. Dit moet in de gemeente waar de persoon is overleden. Wij verwerken het overlijden in de Basisregistratie Personen (BRP). Zo zijn overheidsorganisaties automatisch op de hoogte. Bent u uitvaartondernemer? Dan kunt de aangifte van overlijden online doorgeven. Aangifte door uitvaartverzorger Aangifte zelf regelen Regelt u de aangifte van het overlijden van uw dierbare liever zelf? Dan kan dit aan de balie in Stolwijk. U moet hiervoor wel eerst een afspraak maken. Een overlijden geeft u binnen 6 werkdagen door aan de burgerlijke stand van de gemeente waar de persoon in is overleden. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt hierover een akte op. Hierbij geeft hij ook een verlof (toestemming) om te mogen begraven of cremeren en een uittreksel van de akte mee. Afspraak maken Overlijden in het buitenland Als een inwoner uit Nederland in het buitenland is overleden, geeft u dit door aan de gemeente waar deze persoon woont in Nederland. Hiervoor heeft u een overlijdensverklaring nodig uit de plaats waar de persoon is overleden. Dit document moet geldig zijn gemaakt voor gebruik in Nederland.