Zoekresultaat 11 - 20 van 22 resultaten

 • Paspoort

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan in het stadskantoor. Maak hiervoor een afspraak. Ophalen van uw paspoort kan op de 5e werkdag na 11.00 uur.

 • Klacht over behandeling gemeente

  Bent u niet tevreden over hoe de gemeente u heeft behandeld? Bijvoorbeeld omdat u geen antwoord hebt gekregen op een brief of e-mail? Of omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is geweest? Dan kunt u een klacht indienen.

 • Paspoort voor vreemdelingen

  Woont u in Nederland, heeft u geen Nederlandse nationaliteit, maar wel een Nederlandse verblijfsvergunning type I of II? Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Voor het aanvragen van een vreemdelingenpaspoort kunt u een afspraak maken.

 • Verloren of gestolen paspoort of ID-kaart melden

  Is uw paspoort of ID-kaart kwijt of gestolen? Het is belangrijk dat u een vermist reisdocument zo snel mogelijk laat opnemen in de (inter)nationale registers als ‘ongeldig’. Zo voorkomt u fraude. U kunt online aan ons doorgeven dat uw reisdocument vermist is.

 • Paspoort voor vluchtelingen

  Woont u in Nederland en heeft u een vluchtelingenstatus? Dan heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor het aanvragen van een vluchtelingenpaspoort kunt u een afspraak maken. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort zelf afhalen.

 • Verhuizen

  Verhuist u binnen de gemeente Venlo of komt u hier vanuit een andere gemeente wonen? Geef uw verhuizing op tijd door. Dit kan vanaf 4 weken voor uw verhuizing tot uiterlijk 5 dagen erna. Als u verhuist naar een adres waar al iemand woont, moet u bij het melden van de verhuizing bewijzen dat u toestemming hebt voor de verhuizing.

 • Legaliseren handtekening

  Moet u aantonen dat uw handtekening van u is? Dan kunt u uw handtekening laten legaliseren. U zet dan bij de gemeente uw handtekening op het document. De gemeente bevestigt dat dit dezelfde handtekening is als die op uw identiteitsbewijs. U moet hiervoor een afspraak maken.

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  U kunt de gemeente vragen om uw gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) niet door te geven. Uw gegevens blijven dan geheim voor bepaalde organisaties. Dit is bijvoorbeeld nodig als u in een blijf-van-mijn-lijfhuis verblijft.

 • Reizen met kinderen

  Reist u met kinderen naar het buitenland? Als het uw kinderen zijn maar u heeft een andere achternaam, of als het niet uw kinderen zijn, kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U heeft bewijs nodig dat u met de kinderen mag reizen. U regelt het bij de Marechaussee.

 • Aangifte van overlijden

  Begrafenisondernemers kunnen online aangifte doen van overlijden. Dit kan via eHerkenning met het formulier op deze pagina. Als nabestaande kunt u ook zelf aangifte van overlijden doen in het stadskantoor, op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. U hoeft hier geen afspraak voor te maken.