Zoekresultaat 11 - 18 van 18 resultaten

  • Eerste inschrijving in Nederland

    Woont u in het buitenland en wilt u in Nederland gaan wonen? Dan schrijft u zich in bij de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Naamskeuze kind

    Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt. U kiest vóór de geboorte of bij de geboorteaangifte.

  • Vluchtelingenpaspoort

    Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, en hebt u een verblijfsvergunning type III of IV? Dan hebt u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. U maakt daarvoor een afspraak. Na 7 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen

  • Erkennen van het vaderschap

    Wilt u als man een kind erkennen? Dit doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris. Dit kan ook als u niet de biologische vader bent. Doordat u het kind erkent, wordt u de wettelijke vader. Daarmee krijgt u alle rechten en plichten die horen bij het vaderschap. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Erkennen kind vóór de geboorte

    Bent u niet getrouwd of hebt u geen geregistreerd partnerschap en is uw partner zwanger? Dan kunt u het kind al voor de geboorte erkennen. U kunt de erkenning doen in elke gemeente in Nederland. Dit heet 'erkenning ongeboren vrucht'. U kunt het kind ook erkennen als u niet de biologische ouder bent. Door het kind te erkennen, wordt u de wettelijke vader of duomoeder. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Tweede paspoort

    Reist u veel, ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of kunt u tijdelijk niet over uw paspoort beschikken in verband met een visumaanvraag? U kunt dan een tweede paspoort aanvragen. U maakt daarvoor een afspraak. Na 7 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen.

  • Vreemdelingenpaspoort

    Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een verblijfsvergunning type I of II in Nederland en heeft u geen paspoort van uw eigen land? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vreemdelingenpaspoort. U maakt daarvoor een afspraak. De gemeente Vught controleert of u in aanmerking komt voor een vreemdelingenpaspoort.

  • Aangifte overlijden

    Als iemand in Vught overlijdt, kan iedereen die dat weet daarvan aangifte doen. Meestal is dat de begrafenisondernemer. De gemeente maakt dan een overlijdensakte op. Voor het persoonlijk aangeven van een overlijden maakt u een afspraak. De begrafenisondernemer kan de aangifte ook online doen.