Zoekresultaat 11 - 20 van 25 resultaten

  • Bewijs van in leven of attestatie de vita aanvragen

    Een attestatie de vita of bewijs van in leven zijn is een verklaring van de gemeente dat u in leven bent. Bijvoorbeeld een pensioenfonds kan hierom vragen. U vraagt deze verklaring persoonlijk aan bij de balie Publiekszaken. Maak hiervoor een afspraak.

  • Trouwen in het buitenland, verklaring huwelijksbevoegdheid

    Wilt u in een ander land trouwen? Dan heeft u soms een huwelijksbevoegdheidsverklaring nodig. Daarin staat dat u op dit moment niet getrouwd bent en dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen.

  • Kind erkennen voor of na de geboorte

    Bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap met de moeder van uw kind? Dan kunt u uw kind persoonlijk erkennen. Maak hiervoor een afspraak bij de balie Publiekszaken. Bij de erkenning legt u meteen vast welke achternaam uw kind krijgt. Als u uw kind heeft erkend, krijgt u niet automatisch het gezag over het kind. Ouderlijk gezag regelt u via de website van de Rechtspraak.

  • Briefadres aanvragen

    Heeft u tijdelijk geen vast adres? Omdat u bijvoorbeeld tijdelijk in het buitenland of in een zorginstelling woont? Dan kunt u in sommige situaties een briefadres aanvragen. Een briefadres is een adres waar u uw post naartoe laat sturen. Zo kunt u belangrijke post van de overheid en andere organisaties ontvangen. Zo blijft u toch bereikbaar voor organisaties. Het briefadres…

  • Trouwstoet melden

    Wilt u een trouwstoet regelen? Meld dit 5 werkdagen voor het huwelijk of eerder. De gemeente houdt dan rekening met uw trouwstoet. Het melden en regelen van een trouwstoet is gratis. Voor de trouwdatum krijgt u een mail. De mail heet: 'Bewijs van kennisgeving voor de trouwstoet'. In de mail staat dat de gemeente uw melding heeft gekregen. Als u in de stoet rijdt, moet u dit Bewijs van kennisgeving bij u hebben. Het kan zijn dat bijvoorbeeld de politie ernaar vraagt.

  • Echtscheiding of uit elkaar gaan

    Een echtscheiding regelt u via de rechtbank. Hiervoor heeft u een advocaat nodig. Het stoppen van uw geregistreerd partnerschap regelt u in de meeste gevallen via een notaris. Uw advocaat of notaris geeft uw scheiding door aan de gemeente. De gemeente past uw gegevens aan in de registers van de burgerlijke stand. Pas dan is uw echtscheiding definitief.

  • Bezwaar maken tegen een besluit

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u binnen 6 weken na de datum waarop het besluit naar u is verstuurd online bezwaar maken. Wij adviseren u om altijd eerst contact op te nemen met de persoon die het besluit heeft genomen.

  • Verhuizing naar het buitenland doorgeven (emigratie)

    Gaat u voor langer dan 8 maanden of misschien zelfs definitief naar het buitenland? Dan schrijft u zich persoonlijk uit bij de gemeente Wageningen. Maak hiervoor een afspraak bij de balie Publiekszaken. Dit kan vanaf 4 weken voor vertrek tot op de dag van vertrek. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Als u korter dan 8 maanden naar het buitenland gaat, hoeft u dit niet te melden.

  • Verhuizing vanuit het buitenland naar Nederland doorgeven (immigratie)

    Komt u vanuit het buitenland in Wageningen wonen? En bent u hier minimaal 4 maanden? Dan moet u zich binnen 5 dagen persoonlijk inschrijven. Maak hiervoor een afspraak bij de balie Publiekszaken. Heeft u een partner en/of kinderen die meeverhuizen? Dan moeten zij met u meekomen naar de afspraak.

  • Verhuizing in of naar Wageningen doorgeven

    Wanneer u binnen of naar Wageningen verhuist, moet u dat aan ons doorgeven. U wordt automatisch uitgeschreven bij uw vorige woonplaats. U kunt uw verhuizing online doorgeven. Geef uw verhuizing maximaal 28 dagen voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing door.